Timmermans krijgt prijs van opperrabbijn Moskou

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De Lord Jakobovits Prijs van het Europese jodendom is woensdagavond uitgereikt aan vice-voorzitter Frans Timmermans en voorzitter Antonio Tajani van het Europese Parlement. Opperrabbijn van Moskou Moshe Rosen overhandigde de prijs. De ceremonie vond plaats in de Grote synagoge van Brussel.

De opperrabbijn zei: “Het is moeilijk de inspanningen te overschatten die vice-voorzitter Timmermans en voorzitter Tajani zich hebben getroost opdat wij ons geloof kunnen belijden in een open en tolerante samenleving.” De heren ontvingen de prijs voor het ‘onvermoeibaar vechten voor een open en vrij Europa’. “Dankzij de Europese Commissie en het Europees Parlement hebben we instellingen die voorrang geven aan de religie en bescherming van religieuze rechten,” aldus Rosen. De prijs wordt jaarlijks toegekend door de Raad van rabbijnen in Europa op basis van de inbreng van personen bij het ontwikkelen van tolerantie en verzoening ten gunste van Joden.

Ook de Litouwse schrijver Ruta Vanagaite ontving de prijs wegens zijn romans die een nieuw licht werpen op de rol van de Litouwers in de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. De prijs is eerder uitgereikt aan Koning Felipe VI van Spanje, de Duitse kanselier Angela Merkel, de voormalige premier van Frankrijk Manuel Valls en de voormalige Minister-president van Polen, Jerzy Buzek. De ceremonie werd gehouden op woensdag avond in de Grote synagoge van Brussel.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Timmermans krijgt prijs van opperrabbijn Moskou