DENK: Aboutaleb moet Palestina bezoeken

De politieke partij DENK wil van het Rotterdamse stadsbestuur weten welke bedrijven en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) actief zijn in bezette Palestijnse gebieden waarmee de gemeente Rotterdam direct of indirect een samenwerking heeft. Dit meldt dagblad 010.

Fractieleider Stephan van Baarle vraagt in zijn brief aan het college van B&W of de gemeente bereid is de samenwerking met zulke bedrijven op te zeggen. De brief vraagt burgemeester Aboutaleb of hij in het restant van zijn ambtstijd bereid is een bezoek te brengen aan Palestina.

In zijn brief schrijft Van Baarle verder: “De gemeenteraad van Dublin heeft afgelopen maand een motie aangenomen waarin hij zich ondubbelzinnig uitspreekt voor een boycot van bedrijven die betrokken zijn bij de illegale Israëlische bezetting en kolonisering van Palestina. Dublin sluit zich daarmee officieel aan bij de door Palestijnen geleide BDS-beweging, die Israël door middel van boycots, desinvesteringen en sancties (BDS) wil dwingen zich aan het internationaal recht te houden. Naast Dublin hebben de gemeenteraden van steden zoals Barcelona en New Orleans zich eerder achter BDS geschaard. DENK Rotterdam is van mening dat ook onze stad zich moet distantiëren van bedrijven die actief zijn in bezette Palestijnse gebieden,’’ aldus Van Baarle.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam zette DENK ook al een anti-Israëlische kandidaat op de lijst. In de landelijke politiek veroorzaakte fractieleider Kuzu enige deining door te weigeren premier Netanyahu een hand te geven tijdens diens bezoek aan de Tweede Kamer.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » DENK: Aboutaleb moet Palestina bezoeken