Belgische Joden krijgen extra bescherming

youropi

De Belgische premier Charles Michel (MR) wil de Joodse gemeenschap in zijn land extra bescherming geven. Dat heeft hij gezegd in een interview met het Vlaams-Joodse weekblad Joods Actueel. Hij is een voorstander van nultolerantie tegenover antisemitisme en wil de gemeenschap helpen.

“Ik ben zeer gevoelig voor het feit dat daders van antisemitisme niet altijd worden vervolgd”, aldus Michel. “Het is mijn wens dat in de komende maanden het debat over antisemitisme zowel in de ministerraad als in het parlement zal worden gevoerd en ik reken erop dat de nultolerantie op tafel komt. Het is voor een parlement en een regering ongetwijfeld mogelijk te zeggen dat bepaalde daden onaanvaardbaar zijn en dat zij bijgevolg systematisch moeten worden vervolgd.”

De premier gaat ook in op de extra bewaking van Joodse scholen en andere panden na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Volgens hem moeten de Joden niet zelf opdraaien voor de hoge beveiligingskosten. “Dat een van onze gemeenschappen moet betalen voor haar eigen veiligheid is onaanvaardbaar. Er is nu een enveloppe voorzien voor de algemene veiligheid in dit land.” Kortom: er komt extra geld beschikbaar. “Een deel van de middelen zal specifiek worden ingezet voor de beveiliging van de Joodse gemeenschap. We zullen het exacte bedrag de komende weken bepalen.” [dv]

Bron: Joods Actueel / De Morgen

Wikipedia
Wikipedia

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Belgische Joden krijgen extra bescherming