Dé online community van Joods Nederland. 6 Av 5778 · 18 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Bernie Sanders en Larry David zijn familie

Politicus Bernie Sanders en de komische acteur Larry David blijken neven van elkaar te zijn. Dit werd duidelijk in een aflevering van het Amerikaanse tv-programma Finding Your Roots. De twee hadden elkaar al eens vaker ontmoet, onder meer omdat David in het satirische tv-programma Saturday Night Live (SNL) Sanders vaak heeft geïmiteerd. Finding Your Roots, dat de stamboom van bekende Amerikanen blootlegt, vond uit dat de twee heren derdegraads neven van elkaar zijn. Bekijk hun reactie op het bijzondere nieuws onder dit bericht.

Larry David is de man achter de succesvolle sitcom Seinfeld, die in de jaren negentig furore maakte in Amerika en daarbuiten. Samen met Jerry Seinfeld bedacht hij de show en schreef hij de scripts. Later acteerde David zelf in de serie Curb your enthousiasm. Daarin speelt hij zichzelf, al vechtend tegen de ironie van het leven. David is een van de bekendste Amerikanen met een Joodse achtergrond. In SNL portretteert hij sinds twee jaar Bernie Sanders. Eveneens speelde David een gastrol in de serie van Disney-actrice Hannah Montana, wederom als zichzelf.

Bernie Sanders is een onafhankelijke senator van Joodse komaf. Hij staat een ‘democratisch socialisme’ in Amerika voor en wil dat het land de Scandinavische versie van de sociale welvaartsstaat adopteert. Twee jaar geleden kandideerde Sanders zich voor de Democratische partij als presidentskandidaat. Zijn kandidatuur leek in het begin kansloos, maar met zijn sociale boodschap wist hij vooral veel millennials aan te spreken. Zij hadden weinig vertrouwen in Hillary Clinton, de kandidaat van het establishment. Uiteindelijk verloor Sanders de voorverkiezingen en later verloor Clinton de presidentsverkiezingen, onder meer omdat de millennials die Sanders steunden in de voorverkiezingen massaal thuis bleven. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X