Dé online community van Joods Nederland. 6 Av 5778 · 18 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Trump stelt verhuizing ambassade weer uit

De aangekondigde verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem is opnieuw uitgesteld. Dat heeft president Donald Trump verkondigd. “We nemen een beslissing over de verhuizing in de niet zo ver afgelegen toekomst”, zei hij dit weekend tijdens een tv-interview. “Als we vrede kunnen krijgen tussen de Palestijnen en Israël, dan denk ik dat we ook vrede krijgen in het Midden-Oosten.”

De Amerikaanse ambassade moest volgens de Amerikaanse wet eigenlijk al ruim twintig jaar geleden verhuisd zijn naar Jeruzalem, maar de opeenvolgende presidenten hebben dat steeds verhinderd. Dat deden ze door de verplichting telkens zes maanden uit te stellen. Trump voegt zich nu in het rijtje door de verplaatsing ook uit te stellen. In de verkiezingscampagne van 2016 had hij echter iets anders beloofd.

Na het aantreden van Trump voerden de Arabieren de druk op op het Witte Huis. De Palestijnse president Mahmoed Abbas uitte dreigende taal. Als de Amerikanen de ambassade zouden verplaatsen naar Jeruzalem, dan zou er grote ellende uitbreken in het Midden-Oosten. Achter de schermen probeerde de Jordaanse koning Abdullah II Trump te bewegen om de verhuizing niet door te laten gaan. Zo bezocht hij het Witte Huis en sprak hij met vice-president Mike Pence. Het lijkt erop dat de Arabieren in hun opzet zijn geslaagd. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X