Boosheid om Godwin-stickeractie op poster Anne Frank-film

Twitter

In Amsterdam zijn filmposters van ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ beplakt met stickers met de tekst ‘voor ongevaccineerden verboden’. Opnieuw vergelijken tegenstanders van het coronabeleid de huidige situatie met de Jodenvervolging in de bange jaren ’40-’45 en wederom is de verontwaardiging groot. Deze Godwin is een nieuw dieptepunt in het steeds naargeestiger wordende debat rond het coronabeleid van de demissionaire regering. Maandag worden de filmposters verwijderd, aldus het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze reclame.

Vermoedelijk hebben tegenstanders van de coronapas de stickers op de Anne Frank-affiches geplakt. De tekst ‘voor ongevaccineerden verboden’ komt sterk overeen met ‘voor Joden verboden’, een tekst die tijdens de Jodenvervolging op plaatsen hing waar Joden niet langer mochten komen, zoals horeca, parken, winkels, bioscopen en theaters. Volgens veel anti-vaxxers is de Jodenvervolging van toen – het uitsluiten van een groep in de samenleving – zeer vergelijkbaar met het beleid rond de coronapas van nu. In werkelijkheid is echter niets te vergelijken met de Jodenvervolging en de daarbij horende Sjoa – de moord op zes miljoen Joden.

Op social media zijn de reacties alom boos en verontwaardigd. ‘Deel vd #antivaxxers wordt steeds maffer. Je niet laten vaccineren is al gek, maar dit is stuitend. #annefrank’, twittert Henk Bakker. ‘Nu zelfs op poster Anne Frank! Hoe ver gaan die verwarden nog! De verwijzing naar vervolging Joden is buitenproportioneel!’ zegt Atie Fraudet. Ene Paul van der Laan noemt de stickerplakkers ‘achterlijk tuig’. Maar er zijn ook veel anti-vaxxers die zich roeren en de actie toejuichen. Zij propageren op Twitter dat de coronapas net zoiets is als de gele Jodenster van welkeer.

De firma Centercom, dat de affiches opplakt, is even verontwaardigd. “We kunnen er helaas weinig aan doen dat dit gebeurt,” vertelt een woordvoerder aan Het Parool. “Het is niet correct en niet wenselijk. Niet alleen is het voor ons uitermate vervelend, ook de klanten zitten hier niet op te wachten. Zij geven veel geld uit om van onze reclamelijsten gebruik te maken.” De posters zullen op maandag worden weggehaald. In het weekend lukt het niet en daarom zullen ze nog twee dagen te zien zijn in het Amsterdamse straatbeeld.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Boosheid om Godwin-stickeractie op poster Anne Frank-film