Dank aan The Donald – column Naomi Italiaander

Naomi Italiaander
Alexander Schippers

‘Na het schrijven van deze column heb ik waarschijnlijk geen vrienden, kennissen of bekenden meer over, toch voel ik de noodzaak om de anti Trump hysterie iets te nuanceren.

Elke willekeurige TV zender die ik deze week aanzet of krant die ik opensla is overgoten met subjectief nieuws over de wandaden van Donald Trump en zijn inreisverbod voor landen die verbonden zijn aan terrorisme.

Ja Donald, je bent natuurlijk een rare vogel, ik laat mij niet bij mijn “pussy grabben” noch dat ik slachtoffer wil zijn van je Twitter agressie. Maar met dit inreisverbod maak jij nu wel een heel mooi statement.

Ik ben een Nederlandse Jood met een Nederlands paspoort en kan gelukkig overal ter wereld terecht.  Mijn paspoort kent geen restricties. Ik ben de jongste van vijf kinderen. Mijn oudste broer en zus hebben veertien jaar geleden in een opwelling besloten in Israël te gaan wonen.

De vier kinderen van mijn zus en drie kinderen van mijn broer (mijn neefjes en nichtjes, die netjes naar school gaan, opgeleid zijn, niks te maken hebben met enige vorm van politieke ambities of aspiraties jegens de Palestijnen en eigenlijk model kinderen zijn) hebben alleen een Israëlisch paspoort. Sinds jaar en dag hebben mensen met een Israëlisch paspoort, ongeacht screening of gegronde redenen, geen toegang tot de volgende landen:

Algerije, Bangladesh, Brunei, Iran, Iraq, Koeweit, Libanon, Maleisië, Oman, Pakistan, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, de Verenigde Arabische Emiraten, Yemen.

Zonder reden, zonder verklaring, mogen mensen met een Israëlisch paspoort deze landen niet betreden. Wie hoor je daarover?

Op het acht uur Journaal van de NOS, kwam vorige week een Iraanse professor in beeld die een half jaar naar in de VS medisch onderzoek zou verrichten. Deze toegang werd haar nu ontzegd. Natuurlijk is dat vreselijk en natuurlijk is dat onterecht. De gesluierde Iraanse dame bleef noodgedwongen nog even in Nederland totdat de “moslimban” deze week na ingrijpen van de Amerikaanse rechter werd ingetrokken. Zij het voorlopig.

Maar wie in Nederland horen wij over de BDS-beweging, die druk bezig is om Israëli’s het recht tot uitwisseling met Nederlandse universiteiten te ontzeggen? Niemand! Je hoort het goed, Niemand!
De basis van alle ontwikkeling begint bij onderwijs. Israëli’s, mogen straks niet meer studeren aan Nederlandse universiteiten, omdat zij zogenaamd een apartheidsstaat zouden vormen? Maar wat heeft Max uit Tel Aviv of straks mijn neefje, die een opleiding aan een Nederlandse universiteit wil volgen, nou eigenlijk te maken met deze apartheidsstaat? Nou helemaal niks!

Niemand lijkt zich druk te maken over alles wat Israëli’s en Joden straks niet meer mogen, maar de wereld is wel in rep en roer als Trump de verhoudingen simpelweg gewoon even op scherp stelt. Zeker ten opzichte van landen die potentieel terrorisme met zich meebrengen. Dit was geen eeuwig durend verbod, het zou slechts drie maanden duren.

Maar dat straks Israëli’s hier niet meer welkom zijn, dat moeten wij maar gewoon accepteren, laten gaan en slikken.

Ik ben het zat dat Israël als voorbeeld wordt genomen voor alle haat in de wereld. Ik ben het zat dat Joden als zionisten en als kwaadaardig worden beschouwd.

Donald, bedankt, bedankt dat je de wereldpolitiek weer even op scherp stelt.

Ik vind je een oude gek, ik ben het zeker niet altijd met je eens. Maar één ding weet ik zeker, jij staat achter mijn Oude Volk. Het Oude Volk, dat al jaren door (links) Nederland en nieuwe Nederlanders verguist en vergeten wordt.

Ik weet niet zeker wat jij – The Donald – de wereld gaat brengen, niet alles vind ik even goed. Maar een man die mij en mijn familie accepteert zoals wij zijn, geef ik het voordeel van de twijfel.’

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Columns en opinie » Archief Oud-columnisten » Dank aan The Donald – column Naomi Italiaander