Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Britse nazi veroordeeld: aanzet tot haat tegen Joden

Een 22 jaar oude Brit die zichzelf tot nazi heeft verklaard, is schuldig bevonden aan het aanzetten tot racistische haat tegen Joden. Een jury in Preston Crown verklaarde de man uit Lancashire afgelopen maandag schuldig tijdens een rechtszitting. De naam van de man kan om juridische redenen niet worden vrijgegeven aldus de Britse media.

In een toespraak die bij de rechtszitting werd afgespeeld, noemde de man Joden ‘parasieten’ die moeten worden ‘uitgeroeid’. Hij zei ook dat Groot-Brittannië in de Tweede Wereldoorlog ‘de verkeerde kant koos’ door deel te nemen aan de strijd tegen de ‘nationaal-socialisten die er waren om de Joden voor eens en altijd uit Europa te verwijderen’. Hij zei ook ‘we lieten deze parasieten onder ons leven, and dat doen ze nog steeds’ en ‘we lieten deze mensen ons vernietigen en ze zijn ons nog steeds aan het vernietigen, en we wijzen met vingers naar de symptomen en niet naar de ziekte’. In een andere opname die in de rechtbank te horen was, zei de man: “Ja, ik ben een nationaal-socialist, ik ben niet bang voor dat etiket. Je mag me fascist noemen. Dat is wat ik ben.”

De toespraken zijn opgenomen in 2015 en 2016. Hij vertelde de rechtbank dat hij een nazi is, maar dat dat niet betekent dat hij alle Joden haat. Hij suggereerde ook dat de rechtbanken onder beheer van de Joden staan. Hij zei dat hij zijn uitspraken deed om debat aan te moedigen en om de opinies van mensen meer naar rechts te laten verschuiven.

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X