Dé online community van Joods Nederland. 13 Tishri 5779 · 22 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Ruiten Chabad ingegooid op Oud en Nieuw

De ruiten van Chabad Central Amsterdam aan de Albert Cuypstraat zijn tijdens de afgelopen jaarwisseling kapotgegooid, zo meldt het NIW

Het was niet de eerste keer dat de ramen sneuvelden bij het centrum. Diverse bronnen hebben het NIW laten weten dat de ramen in de afgelopen maanden verschillende keren zijn vernield. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er op 1 januari aangifte is gedaan en dat er een onderzoek is gestart. Op beeldmateriaal, gemaakt met de bewakingscamera die bij de deur van het Chabad-centrum hangt, is volgens de politie duidelijk te zien dat een man gericht een steen door de ruit van het pand gooit, en daarna de benen neemt. “Ook zal in het onderzoek worden meegewogen of er sprake is van een gerichte actie tegen een Joods bedrijf. Het heeft daar namelijk alle schijn van,” aldus de woordvoerder.

De politie benadrukt dat zij na het bekijken van de beelden tot de conclusie is gekomen dat de man die de vernielingen bij de Albert Cuyp heeft aangericht, niet lijkt op de Syrische Palestijn die eerder bij HaCarmel de ruiten insloeg. Chabad zelf wilde niet reageren. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X