Celstraf voor haatzaaien tegen Joden in Den Haag

haatzaaien
Youtube

De man die werd verdacht van haatzaaien tegen Joden, tijdens een demonstratie in de Haagse Schilderswijk, is schuldig bevonden door de rechter. Dit deed hij tijdens een geruchtmakende demonstratie in de Schilderswijk op 24 juli 2014, waar onder meer IS-vlaggen werden getoond. De protestactie was door moslims georganiseerd tijdens de mini-oorlog die Israël en Hamas in de zomer van 2014 tegen elkaar uitvochten. De 36-jarige dader kreeg woensdag twee weken celstraf opgelegd door de rechtbank in Den Haag.

Tijdens de demonstratie verwees de Hagenaar naar de Slag bij Kaybar in het jaar 629, waarbij Joden werden weggejaagd, onderworpen of vermoord. Ook repte hij dat ‘het leger van Mohammed zal terugkeren’ en dat ‘zij zullen blijven spreken tot de Chaam (Syrië) gezuiverd wordt van deze Joden’. Hierna scandeerden de omstanders ‘dood aan de zionist, vuile Joden!’ Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man tot haat en geweld aangezet opgeroepen tegen de Joodse bevolkingsgroep. Hiermee zette hij de menigte daartoe aan. De rechter is het daarmee eens.

De zaak heeft veel vertraging opgelopen, omdat het OM eerst niet-ontvankelijk werd verklaard. In hoger beroep werd door het Hof alsnog besloten dat de vervolging van de man kon doorgaan. De verdachte was vorige week echter niet op de zitting en was er woensdag ook niet. Het is namelijk onbekend waar hij zich bevindt. Wellicht verblijft hij momenteel buiten Nederland om zijn straf te ontlopen. Mogelijk moet de Nederlandse staat binnenkort een internationaal arrestatiebevel doen uitgaan om de veroordeelde te pakken te krijgen en in in de polder achter de tralies te zetten.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Celstraf voor haatzaaien tegen Joden in Den Haag