Dé online community van Joods Nederland. 11 Av 5778 · 23 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Chinezen brengen Hitlergroet in Berlijn

Twee toeristen uit China poseerden voor de Rijksdag en maakten foto’s van elkaar terwijl zij de Hitlergroet brachten. Ze zijn gearresteerd en worden vervolgd.

Twee passerende politieagenten alarmeerden hun collega’s van het district Berlijn Centrum: zij hadden gezien hoe twee toeristen voor de Rijksdag foto’s maakten met hun smartphones en daarbij de Hitlergroet brachten.

De twee Chinezen, 36 en 49 jaar oud, werden vervolgens gearresteerd. Na betaling van een door de rechter opgelegde borgtocht van elk vijfhonderd euro mochten zij het politiebureau weer verlaten. Zij zullen worden aangeklaagd wegens het gebruik van symbolen van ongrondwettelijke organisaties.

De Hitlergroet, oftewel het omhoog heffen van de rechterarm, werd in Duitsland en Oostenrijk na de Tweede Wereldoorlog verboden. Men wilde duidelijk maken dat het ideeëngoed van het nazisme voorgoed buiten de wet was gesteld.  Het Duitse Wetboek van Strafrecht wijdt twee artikelen aan dit misdrijf: 86a verbiedt het gebruik van symbolen van ongrondwettelijke organisaties; artikel 130 stelt opruiing strafbaar. Het gebruik van ongrondwettelijke symbolen kan bestraft worden met maximaal drie jaar gevangenisstraf. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X