Comité 4 en 5 mei ziet af van rapper Emms

Broederliefde
wiki

Rapper Emms is niet langer Ambassadeur voor de Vrijheid 2017. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloten na ophef die was ontstaan om antisemitische leuzen van de artiest. Emms, die onderdeel uitmaakt van de formatie Broederliefde, schreeuwde ‘Hamas, hamas, Joden aan het gas!’ terwijl het Comité daar niets van wist. De organisatie had hem gevraagd om ambassadeur te worden en werd later in verlegenheid gebracht.

Niettemin bleef Emms na ‘een goed gesprek’ ambassadeur voor de vieringen rond 4 en 5 mei. Hij betuigde spijt en was ook al in Auschwitz geweest om de verschrikkingen van de Sjoa onder ogen te zien. Toch heeft het Comité hem nu bedankt. Dit meldt voormalig CIDI-directeur Ronny Naftaniel op Twitter. ‘Een verstandig besluit’, aldus Naftaniel, die jarenlang opkwam en nog steeds opkomt. voor de Joodse zaak.

Het is onduidelijk of het bezoek van Emms en de andere jongens van Broederliefde aan Jacques Grishaver nog wel doorgaat. Binnenkort zouden ze gaan praten met Grishaver, voorzitter van het Auschwitzcomité en initiatiefnemer van de Nationale Holocaust-namenwand. Ook naamgenoot Jacques Justus zou aanschuiven. Hij strijdt al jaren tegen antisemitische leuzen in de sportwereld. ‘De uitkomst hiervan is bepalend voor het vervolg van de samenwerking’, steld het Comité vorige week nog.

Categorie:

Home » Nieuws » Comité 4 en 5 mei ziet af van rapper Emms