Trump wil bacon-test voor Joden en moslims

bacon
wiki

President Donald Trump wil een extra controlemiddel invoeren tegen radicale moslims uit het buitenland. Binnenkort moet iedereen die aankomt op een internationaal Amerikaans vliegveld bij de douane verplicht gebakken spek eten. Wie weigert, is moslim en zal extra streng worden gecontroleerd. Op deze wijze hoopt de regering ‘de rotte appels van de betere te kunnen scheiden’, zo luidt het in een memo van adviseur Steve Bannon dat in handen is van Amerikaanse media. De president zou enthousiast zijn over het voorstel. Trump en Bannon zijn het erover eens dat Joden niet kunnen worden ontzien. Aankomende zondag moet de maatregel ingaan op alle vliegvelden.

‘Bacon-test’
Het plan voor deze zogenoemde ‘bacon test’ wordt momenteel uitgewerkt door ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Nationale Veiligheid. “De kans is groot dat Trump binnenkort zijn plan bekend zal maken en dit per decreet zal doorvoeren,” zegt deskundige Donna Brazile op de nieuwszender CNN. Zij meent dat Bannon de initiator is van het idee. “Nu president Trump opnieuw kritiek heeft gekregen op zijn verbod op moslims uit zes landen, wordt verwacht dat het plan voor de bacon test sneller zal worden gepresenteerd. Uit bronnen op het ministerie heb ik vernomen dat het Witte Huis druk op de ketel zet.” De goeden zullen moeten leiden onder de kwaden, zo is ook de gedachte van het Amerikaanse staatshoofd.

Reactie Joodse gemeenschap
De maatregel zal eerst ingaan op alle internationale luchthavens in Amerika. Vervolgens zijn de havens en douaneposten bij de landgrenzen aan de beurt. Elke vrome moslim zal aan de kant worden gezet voor een extra controle, zo is de verwachting. Immers, de islam verbiedt moslims om varkensvlees te eten. Ook vrome Joden zullen hetzelfde lot moeten ondergaan. Joodse organisaties in Amerika zijn ontzet. “Wij begrijpen dat president Trump de controle op moslims wil opvoeren omdat daar vaker mogelijke terroristen tussen zitten. Wat wij niet begrijpen, is dat Joden wegens Joodse de spijswetten daar dan ongewild het slachtoffer van worden,” zegt Davis Harris van het American Jewish Committee (AJC). Hij vraagt om een uitzonderingsregel voor Joden, maar komt nog niet met een concreet voorstel. Verder beraamt het AJC zich op juridische stappen.

Varkenssector blij
De varkenssector in de Verenigde Staten is verheugd over het voorgenomen plan van Trump. “Het eten van spek hoort bij het goede oude Amerikaanse ontbijt. Wij hopen dat het eten van gebakken spek straks zal behoren tot het welkomstritueel voor de bezoekers van ons land,” aldus president Ken Masschoff van de National Pork Producers Council. Een paar jaar geleden was er in de Verenigde Staten nog een bacon-hype onder culinaire lekkerbekken, maar sinds een jaar op twee heeft ook in dat land de gezondheidshype toegeslagen. Voor de varkensindustrie zou de maatregel van Trump dus als geroepen komen. Masschoff: “Onze sector staat klaar om nog meer varkens te produceren. We kunnen onze capaciteit binnen een jaar verviervoudigen als het plan van de president doorgaat. Uiteraard verwachten wij dan ook een sterke banengroei in de sector.”

Reactie Israël
Voor Joodse burgers uit Israël zou de bacon-test op Amerikaanse luchthavens een ramp betekenen, zo verwachten experts. Jaarlijks reizen honderdduizenden Joodse Israëli’s naar de Verenigde Staten, onder meer voor familiebezoeken of zakelijke reizen. Ook zij zouden aan de spektest onderworpen worden. Premier Benjamin Netanyahu heeft nog niet gereageerd op het uitgelekte plan. Alom wordt verwacht dat hij niet te hard zal zijn tegenover Trump. Netanyahu heeft de Amerikaanse president immers nodig als steunpilaar in het Midden-Oosten. Ook hangt de reactie van de premier mogelijk af van de reactie van de Israëlische bevolking.

Dit bericht is een zogeheten Poerimgrap en is onecht. Lees hier waarover het werkelijk gaat.

Categorie:

Home » Nieuws » Trump wil bacon-test voor Joden en moslims