Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Prins Constantijn onthult zijn baard in Israël

Prins Constantijn heeft zijn nieuwe look in Israël onthuld: een baard. Het derde kind van prinses Beatrix heeft de zomer gebruikt om de baard te laten groeien en is woensdag voor het eerst in het openbaar verschenen in Tel Aviv. Dit meldt de Telegraaf. Constantijn was in de Israëlische stad om StartUpDelta te promoten, een initiatief van ex-minister Nelie Kroes (VVD) om start up-bedrijfjes in Nederland te stimuleren. De volgende dag verscheen de broer van koning Willem-Alexander voor het eerst in Nederland met baard.

Constantijn was als hoofd van StartUpNation woensdag in Israël. Nederlandse investeerders waren meegekomen om samenwerking met lokale durfkapitaalfondsen en investeerders te bevorderen. Met het bezoek aan het DLD Tel Aviv Innovation Festival wilde de prins Israëlische bedrijven aanmoedigen om zich in Nederland te vestigen. Ook was hij er om te leren van de Israëlische ervaringen bij het opzetten van technologie- en innovatiecentra, iets wat Nederland ook zou moeten doen als het aan StartUpNation ligt.

“Onze belangrijkste boodschap voor Israëli’s is dat Nederland een grote ontwikkeling doormaakt,” aldus Constantijn tegen Globes News. “Wij behoren tot de sterkste ecosystemen in Europa, met extreem snel en actief internet, de grootste zeehaven van Europa, en de best verbonden luchthaven. Voeg daaraan toe investeringen in start ups. Dat maakt ons de meest geschikte plaats om een bedrijf te stichten als u het continent wilt bereiken.” Op Twitter zei de Oranje dat ‘we allemaal kunnen leren van steden als Stockholm en Tel Aviv’.

De volgende dag was hij alweer teruggekeerd in de polder om in Amsterdam te spreken over technologie en ondernemerschap. “Veel stichters van bedrijven hebben de aandacht zo gericht op hun producten dat ze niet inzien dat ze adviseurs nodig hebben die helpen om te focussen op de markt. We leven in een doe maar normaal maatschappij, waar iedereen klaagt. Alles moet hoger, sneller, beter. Maar richt je op de wat-kanzijde in plaats van de klaagzijde,” aldus de prins, die zich sinds een paar jaar bezich houdt met techniek, innovatie en het bedrijfsleven.

Koning Willem-Alexander heeft geen baard, maar had vorig jaar in zijn zomervakantie wel de baard laten staan. Op foto’s was volgens watchers een rossig vlasbaardje te zien. Niet alleen leden van de Nederlandse koninklijke familie hebben recentelijk de baard laten staan. Zo werd de Deense kroonprins Frederik recentelijk gespot met veel haar op de kin. Andere royals met baarden zijn de Spaanse koning Felipe VI, de Noorse kroonprins Haakon en de Britse prins Harry. Het bebaarde gezicht is dus enigszins in opkomst onder de hoge adel in Europa.

Prins Constantijn werd in 1969 geboren als het derde kind van prinses Beatrix en wijlen prins Claus. Hij woont deels in Londen en is actief voor innovatief Nederland. Na het aftreden van zijn moeder en het aantreden van zijn broer, werd hij meer zichtbaar. Langzaamaan neemt hij de positie over die prinses Margriet in de regeerperiode van Beatrix innam. Constantijn is getrouwd met prinses Laurentien – voorheen Laurentien Petronella Brinkhorst – en heeft drie kinderen. Laurentien houdt zich bezig met laaggeletterdheid van kinderen in Nederland. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X