Sjana tova! Een goed en mierzoet 5779…!

symbolen rosj hasjana
myjewishlearning

Het Joodse nieuwjaar Rosj Hasjana is het moment om stil te staan bij het afgelopen jaar en om vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. In het jaar 5778 heeft Jonet zeker 200.000 unieke bezoekers gehad. Er was veel belangstelling van Joden, maar ook van niet-Joden die meer willen weten over het Nederlandse jodendom en de Joodse wereld. Ons medium bereikt ook journalisten en heeft daarmee impact. Zaterdag berichtte De Gelderlander bijvoorbeeld over de meest recente column van onze columniste Brigitte Wielheesen. Zij wil dat Joodse soldaten uit de Slag om Arnhem eerherstel krijgen. Lees hier haar column.

Jonet is sinds 2012 uitgegroeid tot een volwaardig medium met Joodse inslag. De site met brengt twee a drie nieuwsberichten per dag, circa twee columns per week en een schare aan achtergrondverhalen. Ook zijn er een wekelijkse poll, een Facebookpagina en een nieuwsbrief. Verder is Jonet op Twitter actief. De nieuws- en achtergrondstukken beoordelen en veroordelen niet, en zijn in balans geschreven. Op Jonet is eveneens ruimte voor columnisten van alle windrichtingen: links, rechts en midden. De site is een vaste waarde geworden in Joods Nederland en daarbuiten. Wij zijn daar trots op en zullen doorgaan op deze weg.

Echter, we kunnen dit niet alleen. Alle donaties voor ons mooie project zijn daarom meer dan welkom. Doneer eenvoudig via deze weg en zorg ervoor dat Jonet kan slagen in haar missie: mensen verbinden in plaats van verdelen, en een informatief trefpunt zijn voor en over Joods Nederland (en de Joodse wereld). We hopen u nog meer te kunnen betrekken hij Jonet.nl. In het jaar 5779 gaan we samen door op de ingeslagen weg. In verbondenheid. Sjana tova!

De redactie en het bestuur van Jonet wensen u een voorspoedig, zeer goed en mierzoet 5779 toe..!

Kemal Rijken (hoofdredacteur) en Bart Vink (voorzitter)

Categorie:

Home » Nieuws » Sjana tova! Een goed en mierzoet 5779…!