Cycling Academy Team trekt nieuwe renners aan

Een aantal sterke wielrenners sluit zich voor het volgende seizoen aan bij de Israëlische ploeg Cycling Academy Team. Deze formatie, die dit jaar werd opgericht, doet mee in de wedstrijden van de Internationale Wielerunie (UCI), en wil bouwen om mee te kunnen doen aan rondes en voorjaarsklassiekers. Het team, waar de Slowaakse renner Peter Sagan tot voor kort deel van uitmaakte, wordt versterkt met nieuwe namen.

Een van hen is de Canadese kampioen Guillaume Boivin. De 26-jarige wielrenner verruilt de Amerikaanse Optum-ploeg voor het Cycling Academy Team. Hij tekent voor twee jaar. Ook Dan Craven (Namibisch kampioen) en de Israëlische Amerikaan Max Korus zijn komend jaar actief voor de Israëlische formatie. Renners Dan Turek, Gabay Guy en Guy Sagiv willen blijven en verlengden alle drie hun contract. In de komende dagen zullen er mogelijk meer volgen, omdat het team eind oktober een aantal testdagen in Italië hield voor huidige en nieuwe renners.

Het voornaamste doel van het Cycling Academy Team is het opleiden van jonge, getalenteerde Israëlische wielrenners tot toprenners, die kunnen meedoen in de grote voorjaarsklassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik en bekende rondes zoals de Tour de France en de Vuelta (Ronde van Spanje). Vooralsnog blinkt het team uit in rondes in B-landen zoals de Ronde van Bulgarije en de race Banja Luka-Belgrado.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Cycling Academy Team trekt nieuwe renners aan