Datingsites JDate en JSwipe samen verder

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Na een maandenlange ruzie hebben de Joodse datingsites JDate en Jswipe het met elkaar goed gemaakt. Ze gaan samen verder als één. Sparks Network, eigenaar van het grotere en oudere JDate en van een aantal niet-Joodse dating sites, heeft met de aankoop van Smooch Labs, het moederbedrijf van JSwipe, ervoor gezorgd dat de twee een gelukkige toekomst samen hebben.

In november vorig jaar daagde JDate de kleinere concurrent nog voor de rechter. Inzet van de hoog opgelaaide ruzie was het prominente gebruik van de ‘J’ door JSwipe, een zogenaamde ‘swipe app’ die op dezelfde manier wordt bediend als het zeer populaire Tinder. JDate claimde dat zij het alleenrecht had op de hoofdletter en bovendien het patent had op de technologie, die JDate hanteerde om alleenstaanden aan elkaar te koppelen.  JDate probeerde tevergeefs via een crowdfunding campagne de meer dan driehonderdduizend dollar aan juridische kosten op te halen.

Alhoewel de twee datingsites wereldwijd enkele honderdduizenden leden hebben, binnen de Joodse markt, is in Nederland Jingles dé toonaangevende digitale ontmoetingsplek voor singles met een Joodse achtergrond. De site is een verzamelplaats van profielen uit Nederland, België en Duitsland. Anders dan de grote internationale sites, is inschrijven bij Jingles gratis.

Categorie: | |

Home » Nieuws » België » Datingsites JDate en JSwipe samen verder