Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
‘Delta discrimineert Joden en Israëli’s’

Voormalig en huidig personeel van de luchtvaartmaatschappij Delta stelt dat de leiding van deze onderneming een ‘anti-Joodse, Hebreeuwse en Israëlische mentaliteit’ heeft.

Vier voormalige en huidige stewards en stewardessen hebben afgelopen dinsdag een aanklacht ingediend tegen het bedrijf. Volgens de klacht discrimineert Delta zowel zijn Joodse en Israëlische medewerkers als passagiers met die achtergrond. De klagers beweren dat hogere leidinggevenden bij Delta menen dat Joden en Israëli’s ‘niet te vertrouwen zijn, agressief en onbehoorlijk zijn en “vreemd” gedrag vertonen op vluchten door te bidden en speciale diëtaire aanpassingen te eisen (kosjere maaltijden).’

Een van de stewardessen zegt dat zij is ontslagen in maart 2017 omdat zij Joods is. De onderneming zegt dat zij ontslagen is omdat zij niet kwam opdagen voor een vlucht, maar de vrouw zegt dat zij in die periode zwangerschapsverlof had.

Een tweede stewardess, die zelf niet Joods is, zei dat zij werd geschorst zonder loon en dat haar reisprivileges werden ingetrokken nadat zij haar ‘Travel Companion’ pas had gedeeld met een Joodse vriend. Zij zegt dat Delta actie tegen haar ondernam omdat de ontvanger van haar pas Joods was.

In een reactie op de aanklacht zegt Delta dat de onderneming ‘ten sterkste aantijgingen van discriminatie ontkent zoals die in de aanklacht worden beschreven en zich met alle kracht ertegen zal verdedigen. Als een internationale luchtvaartmaatschappij die elke dag mensen over de hele wereld brengt, waardeert Delta diversiteit in alle aspecten van zijn bedrijf en heeft ‘zero tolerance’ voor discriminatie,’ aldus een verklaring van de vliegtuigmaatschappij. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X