Diaspora-Joden kunnen Israël nog in

Joden over de hele wereld kunnen nog steeds naar Israël, mits ze aliya maken. Israël is niet van plan de immigratie te stoppen vanwege de uitbraak van het coronavirus, meldt het Joods Agentschap. Vorige week donderdag kondigde het Joodse Agentschap aan dat alleen buitenlanders wiens ‘middelpunt van het leven’ in Israël is, wiens echtgenoten en kinderen Israëlische staatsburgers zijn of Joden die aliya maken, worden toegelaten.

In het kader van de corona-voorzorgsmaatregelen zullen alle immigranten een document moeten ondertekenen waarin ze beloven dat ze veertien dagen bij aankomst in Israël in quarantaine blijven op een locatie met een aparte kamer met keuken en wasgelegenheid. Hierbij dient een schriftelijk bewijs te worden toegevoegd. Daarnaast moeten ze aantonen dat ze van tevoren voor voedsel en andere voorzieningen hebben gezorgd voor deze periode van isolement.

“Aliya is nooit tot stilstand gekomen, ook niet in een noodsituatie. Ook nu doet het Joods Agentschap onder complexe omstandigheden al het mogelijke om ervoor te zorgen dat het geen moment ophoudt, terwijl het zich tot het uiterste inspant om voor de gezondheid en het welzijn van de samenleving in Israël te zorgen in overleg met alle relevante kantoren in het land,” zei een woordvoerster van de organisatie in een verklaring aan dagblad Ha’aretz.

Volgens cijfers van het Agentschap arriveerden sinds begin deze maand ongeveer achthonderd immigranten uit landen over de hele wereld in Israël. Dat geldt ook voor immigranten uit Frankrijk, een land dat bijzonder getroffen is door de uitbraak van het coronavirus. Ongeveer vijfhonderd immigranten kwamen uit Rusland. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben tot 16 april alle vluchten van en naar Israel geannuleerd. El Al biedt voor bovenstaande groepen nog beperkt vluchten aan.

Categorie: |

Home » Nieuws » Israël » Diaspora-Joden kunnen Israël nog in