Dé online community van Joods Nederland. 6 Av 5778 · 18 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Dreigen met antisemitische aanslag: taakstraf

Een man die in 2014 dreigde een granaat te gooien naar een pro-Israëldemonstratie op de Dam heeft daarvoor een taakstraf gekregen.

Van de honderd uur die de sanctie bedraagt zijn er veertig voorwaardelijk, zo meldt AT5. De in Marokko geboren Rotterdammer E. had op 15 juli 2014 de politie gebeld met de mededeling dat hij ‘een paar granaten’ zou gooien naar een demonstratie die die avond (dácht E.) op de Dam zou plaatsvinden. In werkelijkheid was die manifestatie pas twee dagen later. E. kwam destijds weg met een overnachting in een politiecel.

Woensdag stond hij drie jaar na dato alsnog terecht voor het telefoontje, dat hij lange tijd had ontkend. Een dag voor zijn dreigement naar de demonstratie in Amsterdam had hij ook al (telefonisch) gedreigd in zijn woonplaats Rotterdam een handgranaat naar een Joodse begraafplaats te gooien.

E. had al een lijvig strafblad met veroordelingen voor onder meer bedreiging. Dat hij sinds 2014 niet meer in aanraking kwam met politie of justitie én dat de strafzaak inmiddels meer dan drie jaar oud is, was voor de officier van justitie aanleiding het in haar eis bij een taakstraf te houden. Die was conform de door de rechtbank gevorderde straf. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X