Duitse Shani Louk (22) vermoord door Hamas

Shani Louk (Instagram)

Uit Israël is het nieuws gekomen dat de Duitse Shani Louk is vermoord door Hamas. De bezoeker van het Super Nova-festival in de Negev-woestijn werd op 7 oktober overvallen door de terroristen en meegesleept naar Gaza, waar haar lichaam op een pickup-truck lag en werd gefilmd. Acties van haar Duitse moeder om haar levend terug te krijgen bleken tevergeefs.

Bevestiging

De moeder van Louk heeft maandag aan het Duitse persagentschap DPA bevestigd dat haar 22-jarige dochter niet meer leeft. Op 7 oktober gingen huiveringwekkende beelden van het bewusteloze lichaam van de jonge vrouw in een truck, omringd door Hamas-terroristen, de wereld rond. De tatooartieste was toen al in een bewusteloze toestand, zo zeggen experts. Of ze toen al overleden was, is nog onduidelijk.

Hoofd afgehakt

President Yitzhak Herzog van Israël bevestigde het slechte nieuws aan een Duitse journalist. “Ze hebben haar schedel gevonden. Wat betekent dat die barbaarse, sadistische beesten haar hoofd hebben afgehakt. Het is een grote tragedie,” aldus Herzog – bekijk het hele interview onderaan dit artikel. Haar moeder zei in ander een interview: “Waarom gedragen mensen zich zo, als beesten? Ik heb hier geen verklaring voor.”

Paragliders

Op het Super Nova-festival werden op 7 oktober duizenden bezoekers overvallen door Hamas-terroristen die als paragliders over de omheining van de Gazastrook de woestijn in vlogen. Ze zaaiden dood en verderf: zeker 260 festivalgangers werden vermoord, vaak op wrede en bloedige wijze. Een aantal van hen werd ontvoerd naar Gaza, waar sommigen mogelijk nog in leven zijn.

Actie opgezet

Voor Shani Louk werd vanuit Duitsland een grote actie publieksopgezet om haar levend vrij te krijgen. Omdat ze een Duits en Israëlisch paspoort had, kon ook de Duitse regering worden ingezet, zo was de gedachte. Dat gebeurde ook, maar de regering van bondskanselier Olaf Scholz bleek uiteindelijk ook niet bij machten om de jonge vrouw te redden uit de klauwen van de terroristen. Zij werd onthoofd.

Categorie: |

Home » Nieuws » Joodse wereld » Duitse Shani Louk (22) vermoord door Hamas