DE Jodenlijst I – column Brigitte Wielheesen

Foto van Brigitte Wielheesen.

‘Op het moment dat deze column online komt, zit ik de komende twee uur op het hoofdkantoor van de politie Oost-Gelderland.

In 2013 vond ik mijn naam tussen ongeveer 250 Nederlandse en Belgische personen op een website genaamd Anderekijk.net Ik meldde de website bij het CIDI en begin 2014 deed die organisatie aangifte wegens van antisemitisme. Dezelfde lijst vond ik in begin 2015 op de website van Frissekijk.info Ik meldde dit nogmaals bij het CIDI. Ik ontving een nette mail terug met de mededeling dat “Het CIDI aangifte heeft gedaan tegen de antisemitische uitingen. Zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan, zijn de websites niet verplicht om de teksten te verwijderen. Aangezien dit nu bij het OM ligt en Anderekijk.net in de afgelopen tijd erg lijkt te zijn verhard, denk ik niet dat een verwijderverzoek veel zal uithalen”. De lijst waarop ik vermeld stond als “Joods activist” ontsnapte hierdoor aan mijn aandacht.

Totdat vorige week het CIDI nogmaals aangifte (artikel 137) deed tegen de website Altrechts.com. U raadt het al, iedere jaar verandert de naam van de website met een steeds langere lijst met namen van personen met “Joodse invloed”. Quote website Altrechts: “De mensen uit deze lijst zijn individuen en leden van een groep. Als individuen kunnen ze aardig of gemeen, goed of kwaad, grappig of gestoord of wat dan ook zijn. Als groepsleden zijn het Joden. Net als paardenvlees niet verkocht mag worden als rundvlees, hebben ook wij als het publiek van bekende personen het recht te weten met wie we te maken hebben”. Als je dat leest, kun je niet anders dan te maken hebben dan met een krankzinnige gek of groepering. En wij hebben de lessen van de geschiedenis geleerd en weten wat een gek teweeg kan brengen.

Diegene(n) die achter de website zitten, dienen berecht te worden. Het uit de lucht halen van de site levert namelijk een site op onder een andere naam. Een verwijderverzoek heeft geen nut. Vorige week nam ik telefonisch contact op met de politie Oost-Gelderland, in eerste instantie om informatie te krijgen. Zij belden mij, na overleg met het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, op en raadden me aan om een klachtaangifte tegen smaad en laster in te dienen. Ik doe aangifte wegens smaad en laster, wetboek van strafrecht artikel 261. Hoe meer aangiftes, hoe groter de pakkans. Staat u ook op de lijst? Dien dan ook snel een klachtaangifte in!

Was getekend,

Een “Joodse activiste”’

Categorie:

Home » Columns en opinie » DE Jodenlijst I – column Brigitte Wielheesen