Eén op de vijf Europeanen gelooft dat een geheim Joods netwerk de wereld beheerst

wikipedia

Eén op de vijf Europese burgers zegt dat een geheim Joods netwerk de aarde beheerst. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder 16.000 Europeanen in zestien landen, waaronder Nederland en België. Holocaust-revisionisme en klassieke antisemitische stereotypen kwamen vaker voor in Oost-Europa, terwijl anti-Israëlische sentimenten, inclusief antisemitische, vaker in West-Europa voorkwamen. Het onderzoek moet nog worden uitgesplitst naar resultaten per land.

De Hongaarse Action and Protection League en European Jewish Agency (EJA) presenteerden het onderzoek, dat door die eerste partij is uitgevoerd. Anti-Joodse gedachten en vooroordelen over Joden komen in alle onderzochte landen voor, zo blijkt. Zo was een kwart van de respondenten het eens met de stelling dat het beleid van Israël hen duidelijk maakt waarom sommige mensen Joden haten.

Meer dan een kwart stemde in met de stelling dat ‘Israël zich bezighoudt met legitieme zelfverdediging tegen zijn vijanden’. Een kwart van de ondervraagden was het daarmee oneens en 46 procent wist het niet. Meer dan een derde van de respondenten was het eens met de bewering dat ‘tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen uit mijn land net zoveel hebben geleden als de Joden’.

In elk van de ondervraagde landen kreeg een representatieve steekproef van 1.000 volwassenen 45 vragen of verklaringen in persoonlijke interviews over Joden en Israël, volgens de Action and Protection League. Het onderzoek heeft een foutenmarge van 0,8%. Er werd onderzoek gedaan in onder meer Nederland, België, Groot-Brittannië, Polen, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. De Action and Protection League moet de resultaten nog per land uitwerken. Ook was het moeilijk om in de migrantenwijken van Brussel en de banlieues van Parijs aan data te komen omdat mensen amper meewerkten.

Categorie:

Home » Nieuws » Eén op de vijf Europeanen gelooft dat een geheim Joods netwerk de wereld beheerst