Eenhoorn neemt eerste kosjere chocoladeletter in ontvangst

Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) van Amstelveen heeft de eerste kosjere chocoladeletter van 2018 officieel in ontvangst genomen. De politicus was blij en verheugd met de allereerste letter, die geproduceerd is door Roland Vos Catering & Events . De letters worden verkocht vanuit het Joods Hospice Immanuel en de opbrengst gaat, zoals ieder jaar, ook naar dit goede doel. Bij de overhandiging aan Eenhoorn waren directeur Sasja Martel en bestuursvoorzitter Samu de Leeuw van het Joods Hospice aanwezig. Cateraar Roland Vos overhandigde de letter aan de waarnemend burgemeester, die deze thuis of op zijn werk zal oppeuzelen.

De chocoladeletter Chai bestaat uit twee letters die samen het woord Chai maken, wat ‘leef’ betekent. De handgemaakte kosjere letter, verkrijgbaar in puur (parve), is gemaakt van Fairtrade chocolade met een cacaogehalte van zeventig procent en wordt exclusief voor het hospice gemaakt. De helft van de opbrengst is voor het goede doel. Martel, directeur van Joods Hospice Immanuel, nam in 2010 het initiatief om samen met Roland Vos van Roland Vos Catering & Events de Hebreeuwse chocoladeletter weer tot leven te roepen. De keuze voor deze specifieke letter Chai (=leef!) is gebaseerd op de Joodse visie van het hospice, waarin het leven centraal staat.

In de afgelopen jaren zetten Sasja Martel en Samu de Leeuw van het hospice samen met cateraar Roland Vos ludieke acties op rond de letters. In 2016 mocht toenmalig burgemeester Mirjam van ‘t Veld (CDA) van Amstelveen de eerste kosjere chocoladeletter van het seizoen in ontvangst nemen. Veel klanten waardeerden dit omdat ze in die gemeente wonen. In 2013 wist het drietal chefkok Moshik Roth te strikken. Voor hem was het een grote eer om de eerste letter te mogen spuiten. “Aanstaande zaterdagnacht ga ik naar Israël voor een tv-programma voor topkoks en ik dacht: door deze letters te maken is dat voor mij een mooi begin,” aldus de chef. Hij wil er een paar meenemen. “Het zijn heel bijzondere letters, ik ben blij dat ik er een paar heb mogen spuiten.”

De letters zijn voor een tientje per stuk te koop via het Joods Hospice Immanuel (mailen naar: chocoladeletterchai@gmail.com). Mensen betalen drie euro voor de bezorging van één letter en vijf euro voor de bezorging van twee letters of meer. Na betaling worden letters per post verstuurd. Ook kunnen ze in het hospice worden opgehaald. Verder zijn ze te koop op verschillende plekken in Amsterdam, waaronder bij Mouwes. De kosjere chocoladeletters zijn dit jaar tussen twaalf november en zeventien december in omloop. Per letter gaat vier euro naar het goede doel.

Categorie:

Home » Nieuws » Eenhoorn neemt eerste kosjere chocoladeletter in ontvangst