Eerste toeristen in Israël ‘na corona’ geland

Midden: minister Farkash-Hacohen (M. Dimenstein, GPO)

Een groep Amerikaanse toeristen is deze week geland op de luchthaven Ben Gurion. Dat gebeurt in het kader van een pilot ‘na corona’, die het Israëlische ministerie van Toerisme heeft opgezet. Het gaat om de eerste groep toeristen in meer dan een jaar tijd die het land bezoekt. Na te zijn geland begroette de Israëlische minister Orit Farkash-Hacohen van Toerisme de groep. Tegelijk was het de viering van de officiële terugkeer van het internationale toerisme naar het land. “We zijn allemaal verheugd dat jullie hier zijn.”

Deze eerste groep bestaat uit elf Amerikaanse studenten theologie van het Concordia Seminary in St. Louis, Missouri. Ze worden begeleid door hun professor. In de komende tijd zullen er nog eens negentien van dit soort groepen vanuit de hele wereld aankomen. Het plan is om het aantal toegestane groepen in Israël te vergroten. Als alles goed verloopt, zal het land in de zomer binnenkort weer open gaan voor individuele, internationale toeristen. Op die manier moet de Israëlische toeristenindustrie op adem komen.

“Vandaag markeert het begin van een nieuw post-COVID-tijdperk,” zei minister Farkash-Hacohen tegen de Amerikanen. “Jullie zijn de eerste georganiseerde toeristengroep die Israël in meer dan een jaar heeft bezocht, aangezien Israël in maart 2020 zijn deuren sloot voor toeristen.” Ze zei blij te zijn met hun komst. “Israël heeft COVID overwonnen, nadat het ‘s werelds leidende land was in de vaccinatie van zijn bevolking. En we zijn weer normaal. Restaurants, hotels, concerten, markten, nationale parken en sportlocaties; alles is nu veilig open. Jullie zijn de eerste van wat ongetwijfeld veel toeristen zullen zijn en we zijn allemaal verheugd dat jullie hier zijn.”

Alle bezoekers die naar Israël komen moeten volledig zijn ingeënt tegen corona. Ook moeten ze een negatieve PCR-test hebben ondergaan en zullen ze bij aankomst op antilichamen worden getest. Alleen onder die voorwaarden mogen mensen Israël bezoeken, aldus de autoriteiten. Vanuit het Israëlische verkeersbureau in Noord-Amerika klinken hoopvolle geluiden. Commissaris Eyal Carlin: “Dit is nog maar het begin van de langverwachte terugkeer van het toerisme naar Israël. We zijn van plan om de komende weken door te gaan met het uitrollen van de volgende stappen en vorderingen in onze gefaseerde aanpak.”

Categorie: | |

Home » Nieuws » Eerste toeristen in Israël ‘na corona’ geland