Eisenmann en Hammerstein krijgen lintje

FB

De advocaten Ronnie Eisenmann en Oscar Hammerstein zijn beloond met een Koninklijke onderscheiding. Ze kregen hun lintjes uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) van Amsterdam. De uitreiking was in de Nieuwe Kerk. Ook andere prominenten zoals kunsthistorica Marjan Boot en topwetenschapper Laurens Winkel werden onderscheiden.

Ronnie Eisenmann is al jaren een van de meest vooraanstaande bestuurders in Joods Nederland. Zo was hij lang voorzitter van de NIHS en zat hij in de NIHS-raad. Door de jaren heen bouwde hij een succesvolle advocatenpraktijk op. Tijdens de discussie over het onverdoofd ritueel slachten, in 2011, sprak Eisenmann namens de Joodse gemeenschap in Nederland met leden van de Tweede en Eerste Kamer. De huidig fractievoorzitter van VVD in Amsterdam-Zuid is tevens voorzitter van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Hij volgde eerder de vertrokken voorzitter Onno Hoes op. Eisenmann, die tijdens de lintjesceremonie werd betiteld als de stem van de Joodse gemeenschap, is door de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Oscar Hammerstein is net als Eisenmann advocaat en heeft eveneens een Joodse achtergrond. De jurist heeft een turbulent leven. Hij schreef er een boek over, waarin hij tevens vertelt over zijn besmetting met hiv. Hij kocht peperdure illegale medicijnen in de Verenigde Staten en leeft nog, waar veel van zijn vrienden overleden zijn. Hammerstein is tevens voorzitter van het Staetshuys Fonds, een stichting die jonge zang- en muziektalenten ondersteunt. In het verleden was Hammerstein, die eveneens opkomt voor homorechten, een verfent aanhanger van wijlen politicus Pim Fortuyn. Hij is door de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau [dv].

Beeld: Twitter
Beeld: Twitter
VanderLaan_Lintjes_AD
Hizkiabigail
Hizkiabigail
Eisenmann_Lintje_FB
Categorie:

Home » Nieuws » Eisenmann en Hammerstein krijgen lintje