El Al opent lijn naar Las Vegas voor pelgrims en gokkers

Las Vegas
PixaBay

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al opent een lijnvlucht van Tel Aviv naar Las Vegas. Het is de bedoeling om christelijke pelgrims van de gokstad in de Amerikaanse staat Nevada naar het Beloofde Land te brengen. Uiteraard zullen er ook veel vakantiegangers vanuit Israël naar Las Vegas vliegen om aldaar een gokje te wagen. De route wordt één keer per week gevlogen met een Boeing 787 Dreamliner, zo heeft de Israëlische maatschappij maandag bekendgemaakt. Het is eveneens een gok of de pelgrims en de gokkers aan boord met elkaar overweg zullen kunnen.

De retourvluchten van Tel Aviv naar Las Vegas gaan op 14 juni van start. Iedere vrijdagochtend vertrekt de Boeing van Ben Gurion Airport voor een veertien uur durende vlucht. Daar landt de kist dan voor de sjabbat, om vervolgens een dag in een hangar te blijven totdat de sjabbat weer voorbij is. Op zondag vliegt het toestel dan weer terug naar Israël. De Israëlische regering is blij met de nieuwe lijndienst, die naar verwachting veel christelijke pelgrims uit het westen van de Verenigde Staten naar het land zal brengen. Minister Yariv Levin (Likud) van Toerisme verwacht vooral christenen uit de staten Utah, Arizona en Nevada. Andersom wordt verwacht dat veel Israëlische gokkers naar Amerika zullen vliegen.

El Al breidt haar lijndiensten naar de VS uit. Voor de luchtvaartmaatschappij is het al de zevende Amerikaanse bestemming. El Al doen onder meer Boston, Los Angeles, Miami en New York aan. Voordat in de zomer de lijnvluchten naar Las Vegas van start gaan, zal de maatschappij op 13 mei een lijn naar San Francisco openen. De Israëlische overheid stimuleert de uitbreiding van El Al naar Las Vegas met een subsidie van 250.000 euro. Israël is al langer bezig om de luchtvaartbranche uit te breiden. Na het opengooien van de markt voor vliegmaatschappijen zijn de prijzen voor vluchten van en naar het land drastisch gedaald. Tegelijkertijd komen er steeds meer lijnen naar andere plaatsen in de wereld bij, waaronder naar India en het Verre Oosten. El Al heeft daar ook interesse naar. De maatschappij is overigens niet de enige die binnenkort op Las Vegas gaat vliegen. Zo zal KLM in de zomer ook een rechtstreekse lijn openen naar het Amerikaanse gokmekka.

Categorie: |

Home » Nieuws » El Al opent lijn naar Las Vegas voor pelgrims en gokkers