El Al wil over Saoedi-Arabië kunnen vliegen

Midden-Oosten en Azië
Google maps

El Al wil het recht hebben door het luchtruim van Saoedi-Arabië te vliegen. Daarmee zou de Israëlische luchtvaartmaatschappij de vluchtduur en kosten flink kunnen reduceren. El Al heeft de kwestie volgens de website Bloomberg aangekaart bij Olumuyiwa Benard Aliu, topman van VN-luchtvaartorganisatie ICAO.

Sinds jaar en dag is El Al genoodzaakt het luchtruim van Saoedi-Arabië te mijden, waardoor vliegtuigen van de maatschappij een grote omweg moeten maken als zij bijvoorbeeld naar India en andere Aziatische bestemmingen vliegen. Israël onderhoudt geen officiële relatie met het land.

De kwestie is actueel nu Saoedi-Arabië recent aan Air India toestemming heeft gegeven om op vluchten naar Israël gebruik te maken van haar luchtruim. Topman Gonen Usishkin van El Al schrijft in een brief aan ICAO dat volgens internationale regels dat ook mogelijk zou moeten zijn voor de Israëlische maatschappij.

Alleen toestemming voor Air India op vluchten naar Israël is volgens Uishkin discriminatoir, omdat de Saoedi’s El Al uitsluitend de toestemming zouden weigeren omdat de maatschappij Israëlisch is. De El Al-topman wil nu dat ICAO actie haar autoriteit gebruikt om ervoor te zorgen dat Saoedi-Arabië toestaat dat vliegtuigen van El Al het luchtruim van het land doorkruisen.

Categorie:

Home » Nieuws » El Al wil over Saoedi-Arabië kunnen vliegen