Ellian neemt ‘150 Palestijnse fabels’ in ontvangst

150 Palestijnse Fabels
LikudNL

Columnist en wetenschapper Afshin Ellian heeft het eerste exemplaar van het boek ‘150 Palestijnse fabels’ in ontvangst genomen. Dat is gebeurd in het Haagse perscentrum Nieuwspoort. De Nederlandse Iraniër kreeg het boekwerk uit handen van auteur Wim van Bemmelen, tevens voorzitter van Likoed Nederland. Hij stelt dat de Palestijnen veel onwaarheden verspreiden over Israël en dat hij deze middels het boek aan de kaak wil stellen.

“Dit boek behandelt de honderdvijftig meest geuite beschuldigingen tegen Israël en kijkt wat daarvan waar is, op basis van de harde feiten. Altijd blijken deze aantijgingen onjuist te zijn, of zeer grof verdraaid. Niet zelden blijken deze niet alleen onjuist, geregeld blijkt dit zelfs projectie: het blijken niet de Israëli’s te zijn die zich aan de beschuldiging schuldig maken, maar juist de Arabieren,” aldus Van Bemmelen in zijn toespraak.

Ellian was verheugd met het eerste exemplaar. “Ik had altijd verwacht dat mensen die Kant lezen en Hegel en Shakespeare, die goed zijn opgeleid in Europa en Noord-Amerika, dat die verstandiger zouden zijn dan die in het Midden-Oosten. Dat die niet door fabeltjes zouden worden opgevoed. Maar dat is helaas niet zo,” aldus de columnist van weekblad Elsevier. “Het probleem van Israël is, dat het door Joden wordt geleid. Dat is de kern van het probleem. En dat hebben de moslims ook door: dat is precies wat Europeanen kan prikkelen.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Boeken » Ellian neemt ‘150 Palestijnse fabels’ in ontvangst