Etgar Keret houdt lezing bij BKB in Amsterdam

BKB (dv)

De Israëlische schrijver Etgar Keret houdt binnenkort een toespraak bij campagnebureau BKB. Keret (48) zal optreden nadat het Israëlisch parlementslid Stav Shaffir (30) ook een lezing heeft gegeven. Zij zit voor de Zionist Union, de partij waar de Arbeidspartij in op is gegaan, in het Israëlische parlement de Knesset. Het evenement vindt op 11 september plaats. Beide Israeli’s zijn dan in Amsterdam om het 16-jarige verjaardagsfeest van BKB te vieren.

Keret is internationaal bekend door zijn boek Zeven vette jaren, zijn korte verhalen in de bundel De Verrassing en zijn publicaties in onder meer de New York Times. Ook schrijft hij filmscripts. Samen met zijn vrouw Shira Geffen regisseerde hij de film Jellyfish uit 2007, waar hij de Camera d’Or voor kreeg. Schrijver Salman Rushdie zei over Keret: “Briljant. Ik ken niemand die schrijft zoals hij.” Keret zei eerder deze maand in een interview met weekblad Vrij Nederland dat alle goede schrijvers in Israël links zijn. “Logisch, de voornaamste taak van een schrijver is empathie betonen.”

BKB-directeur Erik van Bruggen, die samen met Lennart Booij en Alex Klusman het bedrijf leidt, is blij met de komst van Keret en Shaffir “Ik ben trots dat deze twee inspirerende, vernieuwende en politiek betrokken Israëli’s naar Amsterdam komen voor de BKB-lezing”, zegt hij. Ieder jaar geven hij en zijn kompanen Alex Klusman en Lennart Booij een feest ter ere van hun bureau. Tijdens de happening komen politici, journalisten, schrijvers en andere opiniemakers langs om te netwerken.

Categorie:

Home » Cultuur » Boeken » Etgar Keret houdt lezing bij BKB in Amsterdam