Opperrabbijn Jacobs veertig jaar in het vak

Binyomin Jacobs (beeld: speakersacademy)
Binyomin Jacobs (beeld: speakersacademy) (dv)

Binyomin Jacobs, de opperrabbijn van het Inter Provinciaal Opper Rabbinnaat (IPOR) zit veertig jaar in het vak. Aankomende zondag zal hij zijn jubileum vieren met een symposium in de bossen van Oosterbeek, waar eveneens een feestje gevierd wordt. Tweede Kamerlid Joel Voordewind (ChristenUnie), historicus Bart Wallet, journalist Hans Knoop en rabbijn Levi Raskin uit Londen komen langs om te spreken. De opperrabbijn Jacobs is hoofdspreker. Het thema zal zijn: Bruggen bouwen.

‘Opperrabbijn Jacobs is in zijn veertigjarige carrière uitgegroeid tot een van de, zo niet dé, leidinggevende geestelijk leider van de Joodse gemeenschap in Nederland’, zo luidt het in een persbericht van het IPOR. Jacobs is niet alleen zichtbaar binnen Joods Nederland, maar ook daarbuiten is hij een graag geziene persoonlijkheid. ‘Hij staat bekend om zijn vermogen de dialoog aan te gaan met vooraanstaande vertegenwoordigers van verschillende andere geloofstromingen en is zeer welkom in politiek Den Haag. Hij zet zich al jaren in als geestelijk verzorger in het Sinaï Centrum, is sinds jaar en dag voorzitter van het Nederlands College voor Rabbinale Zaken en is actief als bestuurder van de RCE, het Rabbinical Centre of Europe. Hij is met zijn vriend en leermeester rabbijn I. Vorst hoofd van Chabad Holland’.

Ook is Jacobs Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hoewel hij inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, blijft hij met passie zijn functie vervullen. Het symposium begint zondagmiddag 30 augustus om 14.00 uur en wordt gepresenteerd door journaliste Esther Voet en presentator Rob Blom. Aansluitend is er een walking dinner met prominente gasten uit binnen- en buitenland. Aanmelden voor dit event is verplicht.

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Opperrabbijn Jacobs veertig jaar in het vak