Israëlische judoka pakt medaille op WK Judo

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Op het wereldkampioenschap Judo in Astana, Kazachstan, is Israël in de prijzen gevallen. Judoka Golan Pollack (22) won dinsdag een bronzen plak in de gewichtsklasse tot 66 kilogram. De sportman staat bekend om zijn talent en doorzettingsvermogen, alsmede om enige laksheid in het consistent zijn tijdens het gevecht. Daardoor viel hij in het verleden vaak net buiten de prijzen. Dit keer was het dus wel raak en bezet hij de derde plek.

In de eerste ronde lootte Pollack tegen de Spanjaard David Ramirez Ramos, waarbij hij na een aantal strafpunten op achterstand kwam te staan. Gelukkig kon de Israëli het goed maken met een Wazari – een heupworp – waarmee hij voldoende punten scoorde om de pot te winnen. Vrijwel meteen moest Pollack door naar de tweede ronde. Daar moest hij het opnemen tegen de Oekraïner Georgii Zantaraia, die het hem opnieuw niet gemakkelijk maakte. Ook dit keer scoorde Pollack een Wazari en liet hij zich niet gek maken.

Hierna ging hij zonder moeite door naar de achtste finales en de kwartfinale, waar hij stuitte op de huidige wereldkampioen Loic Korval uit Frankrijk. Hij kwam op achterstand met twee strafpunten, maar kon de pot winnen door een Yuko te gooien, waarna Korval met verlies van de mat moest afdruipen. Het kwam vervolgens na een verloren halve finale aan om het gevecht om het brons dat Pollack glansrijk won.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Israëlische judoka pakt medaille op WK Judo