Europees duel tussen Maccabi Haifa en Zeljeznicar verboden na corona-uitbraak onder spelers

wiki

Een corona-uitbraak in de selectie van de Bosnische voetbalclub Zeljeznicar heeft ervoor gezorgd dat het Europese duel tegen Maccabi Haifa niet doorgaat. De wedstrijd zou donderdagavond worden gespeeld de eerste voorronde van de Europa League. Vijf spelers van Zeljeznicar testten woensdag bij aankomst in Israël positief, waarna het Israëlische ministerie van Volksgezondheid de wedstrijd heeft verboden.

Het team en elftal van de club uit Bosnië-Herzegovina moeten Israël zo snel mogelijk verlaten. Er staat een Israëlische privéjet voor de Bosniërs klaar die hen terug moet brengen naar Sarajevo. Zes spelers testten al voor het vertrek naar Israël positief en bleven thuis. Niettemin had het zestal al andere spelers aangestoken, die nietsvermoedend in het vliegtuig stapten. Met corona aan boord kwam de kist aan op Ben Gurion Airport, waarna de Bosniërs het land wilden.

Zodra de corona werd ontdekt, werd het team van Zeljeznicar vastgehouden. Niet veel later grepen de Israëlische autoriteiten in door de wedstrijd te verbieden en de Bosniërs naar huis te sturen. Momenteel wordt door de UEFA gezocht naar naar een nieuwe datum voor het Europa League-duel. Twee andere clubs, Slovan Bratislava uit Slowakije en FC Prishtina uit de Servische provincie Kosovo, zijn ook al vanwege coronabesmettingen op non-actief gezet door de Europese voetbalbond.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Sport » Europees duel tussen Maccabi Haifa en Zeljeznicar verboden na corona-uitbraak onder spelers