Feyenoord neemt fans mee naar Israël, anti-Joodse spreekkoren zijn een probleem

Feyenoord
RTV Rijnmond

Feyenoord speelt deze en volgende week in de play offs van de Europa League tegen Hapoël Beër Sjeva. Voor de uitwedstrijd in Israël zijn 1.650 kaarten beschikbaar, zo maakte de clubdirectie dinsdag bekend. De directie heeft ‘het legioen’ al opgeroepen om in Israël zuinig te zijn met anti-Joodse spreekkoren. Het is de vraag of de hooligans zich daar aan zullen houden. In Israël komen de Rotterdammers oude bekenden tegen zoals Nigel Hasselbaink, de ex-aanvaller van Excelsior die het Feyenoord eerder lastig maakte en die in 2017 verkaste naar Israël.

Feyenoord won op 8 augustus uit bij Dynamo Tbilisi. Het team uit Rotterdam-Zuid was toen met 4-0 te sterk. Thuis werd tegen de Georgiërs 1-1 gespeeld, waardoor Feyenoord door mocht tegen Hapoël Beër Sjeva dat eerder het Zweedse Nörrkoping uitschakelde. De antisemitische spreekkoren van de Feyenoord-hooligans vormen een probleem, onder meer omdat de club hierdoor al onder het vergrootglas van de UEFA ligt. Die ziet er streng op toe dat er geen anti-Joodse liederen klinken en geen wangedrag zal zijn. Mede daardoor werd de uitwedstrijd tegen Dynamo Tbilisi ook zonder Georgisch publiek gespeeld. De UEFA zal straffen opleggen als de Rotterdamse hooligans in de fout gaan.

Sportief gezien zal Hapoël Beër Sjeva tegen Feyenoord de underdog zijn. Dit heeft Hapoël-aanvaller Hasselbaink al verklaard. Volgens de voetballer zit de kracht van Hapoël Beër Sheva in het hechte collectief. “We zijn goed op elkaar ingespeeld,” zegt hij in een gesprek met RTV Rijnmond. “We zullen de underdog zijn, maar we gaan voor een resultaat.” Eerder maakte Hasselbaink het Feyenoord al eens lastig. Dat gebeurde in 2017 toen hij in dienst van Excelsior een goal maakte waardoor het landskampioenschap van Feyenoord nog even moest worden uitgesteld. Twee jaar geleden vertrok Hasselbaink naar Kiriat Shmona en vorig jaar verruilde hij die club voor Hapoël Beër Sjeva.

“We zullen de underdog zijn, maar we gaan voor een resultaat”, aldus Hasselbaink (beeld: YouTube)

De thuiswedstrijd tegen Hapoël Beër Sjeva vindt donderdagavond om 18.30 uur plaats in de Kuip. De return is de week erop, op donderdag 29 augustus in Israël.

Lees ook:
Hasselbaink koos overtuigd voor Israëlische club

Voetballer Nigel Hasselbaink twijfelde geen moment over zijn keuze om naar Israël te verhuizen. Los van het gunstige aanbod dat de club Ironi Kiryat Shmona deed, was hij overtuigd van de sportieve kansen die hij daar zou krijgen.

Feyenoord mogelijk sponsor kwijt om anti-Joodse leuzen
Antisemitische spreekkoren hebben ervoor gezorgd dat Feyenoord een Joodse sponsor kan kwijt raken. Het gaat om het Israëlische bedrijf EZ Trader, dat de Rotterdamse topclub voor 1,2 miljoen euro bekostigt. De Joodse eigenaar Shimon Citron woonde in 2014 een wedstrijd tegen Ajax bij. Hij was verbijsterd over de antisemitische leus ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’
.

Categorie: |

Home » Nieuws » Feyenoord neemt fans mee naar Israël, anti-Joodse spreekkoren zijn een probleem