Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Gal Gadot speelt rol in The Simpsons

Na een stoet van tientallen bekende mensen in The Simpsons is het de beurt aan de Israëlische celebrity Gal Gadot. Het model en de actrice, onder meer bekend van de film Wonder Woman, zal te zien zijn in de eerste aflevering van het dertigste seizoen van de populaire Amerikaanse animatieserie. Gadot doet auditie voor een rol in een film van Bart en Lisa Simpson, zo blijkt uit de preview van tv-zender FOX, die de serie sinds jaar en dag uitzendt. In de serie worden soms grappen gemaakt over Joden middels het optreden van Krusty the Clown, een clown van Joodse komaf.

In de aflevering met de titel ‘Bart’s Not Dead’ houden Homer Simpson en buurman Ned Flanders audities voor acteurs om het gezin te portretteren. Dit gebeurt nadat een groep christelijke producenten besluit om een film te maken omdat Bart Simpson zei dat hij naar de hemel ging en daar Jezus ontmoette. Na de auditie wil Flanders Gadot aannemen, maar Homer heeft zijn twijfels. “Ik weet dat je geweldig was in Fast and Furious, maar waar heb je nog meer in gespeeld?” vraagt hij. “Uh, heb je Wonder Woman gezien?” zegt Gadot. “Telkens wanneer ik het DC-logo zie, valt ik meteen in slaap,” aldus Homer.

Afgelopen februari kondigde Gadot haar nieuws op Twitter aan met een video waarin ze een poster met het blauwe haar van Marge Simpson signeerde. Het affiche was al ondertekend door andere filmsterren. ‘Ik ben opgegroeid met het kijken naar @The Simpsons en nu mag ik mezelf inspreken in een aflevering! Blijf op de hoogte …’ tweette Gadot (33). Dit kan zeker kloppen, want The Simpsons loopt al sinds 1989 en is de langst lopende komedieserie in de Verenigde Staten. In de afgelopen 29 jaar hadden vele sterren en gastrol, waaronder ook veel prominenten van Joodse komaf zoals acteur Mel Brooks, komiek Sasha Baron Cohen en actrice Bette Midler. Gadot is de eerste beroemdheid uit Israël die in The Simpsons optreedt. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X