‘Ghislaine Maxwell buit haar Joodse achtergrond in gevangenis uit’

Ghislaine Maxwell (Metropolitan Detention Center, Brooklyn, wikipedia commons)

Ghislaine Maxwell, de veroordeelde voormalige handlanger van pedofiel Jeffrey Epstein, maakt naar verluidt gebruik van een speciale behandeling die is voorbehouden aan Joodse gevangenen in een federale Amerikaanse gevangenis. In Florida zit Maxwell een straf van twintig jaar uit voor ‘sekshandel’ en hulp in de verkrachtings- en ontuchtzaken van Epstein. Dat heeft de aan Chabad gelieerde groep Reaching Out bekendgemaakt. Maxwell was eveneens bevriend met de Britse prins Andrew, die in opspraak raakte voor zijn vriendschap met Epstein.

In behoeften voorzien

Volgens Reaching Out heeft Maxwell hen vanuit de gevangenis zelf benaderd omwille van haar Joodse achtergrond. De groep is er om ‘Joodse gevangenen te helpen omgaan met de angsten voordat ze naar de gevangenis gaan en de obstakels en hindernissen in de gevangenis’. Inmiddels is het contact tussen de groep en Maxwell gelegd. “We hebben in haar behoeften voorzien en zullen in haar behoeften blijven voorzien,” zegt een woordvoerder tegen de Britse tabloid The Sun.

Robert Maxwell

Maxwell, wiens vader Joods was, uitte zich voorheen nooit publiekelijk als Joods en wordt volgens de halacha niet als Joods beschouwd. Mede hierom zijn Joden in Amerika en Groot-Brittannië zverontwaardigd over het verzoek en handelen van van Maxwell. Haar vader Robert Maxwell was een mediamagnaat die als kind voor de nazi’s naar Groot-Brittannië vluchtte en in 1991 in Jeruzalem werd begraven in het bijzijn van prominente Israëlische politici. Vader en dochter onderhielden ook contact met leden van de Britse koninklijke familie.

Vlucht naar Israël

Ghisleine Maxwell zou eerder gebruik hebben gemaakt van haar Joodse afkomst, toen ze naar verluidt haar toevlucht had gezocht in Israël terwijl ze werd gezicht om haar rol in de seksuele misbruikzaken van miljardair Epstein. Hij was haar vriend. Ze werd gearresteerd in 2020 en vorig jaar veroordeeld voor vijf aanklachten in verband met sekshandel van minderjarigen als onderdeel van een plan met Epstein, die in 2019 in de gevangenis zelfmoord pleegde. Beiden waren ook jarenlang bevriend met de Britse prins Andrew, die in hetzelfde jaar in opspraak kwam toen hij in een interview met de BBC geen afstand nam van Epstein.

Bijstand

Joodse gevangenen in federale Amerikaanse gevangenissen hebben recht op koosjer eten, vrije tijd voor de sjabbat en toegang tot een rabbijn voor advies, evenals toegang tot druivensap en brood voor gebeden. In het Federal Correctional Institute in Florida biedt Reaching Out die diensten aan. Het is een van de vele non-organisaties die Joodse gevangenen bijstaan en die aangesloten zijn bij de Chabad-beweging. Sinds 2014 hebben Joodse gevangenen recht op Joodse voorzieningen en bijstand. Mettertijd is het aantal gevangenen in de VS dat zich als Joods uit gestegen.

Lees ook:
Dershowitz ontkent seksaantijgingen in zaak rond prins Andrew

De Joods-Amerikaanse Dershowitz zou seks hebben gehad met een jong personeelslid van multimiljonair Epstein, zo stelt deze vrouw met de schuilnaam ‘Jane Doe #3’ nu. Zo zou Epstein haar hebben gedwongen om seks te hebben met Dershowitz.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » ‘Ghislaine Maxwell buit haar Joodse achtergrond in gevangenis uit’