Griekse Joden boos over spotprent Varoufakis

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in Griekenland zijn boos op de krant Ta Nea vanwege een spotprent, zo meldt JTA. In de tekening is oud-minister Yannis Varoufakis afgebeeld als Joodse geldhandelaar, die gouden munten telt voor zichzelf, de Europese Unie, de Eurozone-landen en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De associatie met de Joodse bankier Shylock is volgens de gemeenschap met deze tekening gemaakt.

‘Wij beschouwen het gebruik van religieuze en racistische stereotypen, die op de huidige gebeurtenissen ingaan, als onacceptabel en bespottelijk. Ook beschouwen we het specifiek als gevaarlijk. Het verspreidt haat tegen religies en bevordert vooroordelen die in onze huidige samenleving niet meer zouden moeten bestaan’, aldus de Centrale Raad van Joodse Gemeenten in Griekenland in een verklaring. De tekening verscheen onlangs nadat Varoufakis in een interview had onthuld, dat hij geld heeft ontvangen voor het geven van interviews.

In Griekenland worden antisemitische vooroordelen nog steeds gebruikt door het grote publiek. Uit onderzoek blijkt dat 69 procent van de Grieken er antisemitische gedachten op nahoudt, het hoogste aantal in Europa. Volgens Varoufakis komt het antisemitische aspect in de spotprent dankzij de houding van de Europese Unie, de Eurozone-landen en het IMF.

JTA (dv)
JTA (dv)

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Griekse Joden boos over spotprent Varoufakis