Nachtburgemeester adviseert Tel Aviv

Youtube

Voormalige nachtburgemeester Chris Garret van de stad Groningen gaat het nachtleven in Tel Aviv promoten. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hem daarvoor gevraagd. Garret heeft de klus aangenomen en zal deze met andere vertegenwoordigers van het International Night-Ambassador Federation (INAF), een samenwerkingsverband van ambassadeurs van het nachtleven uit verschillende landen, gaan doen. Garret vertrekt dinsdag naar Israël en blijft daar een week.

“Met de delegatie van INAF adviseren we de gemeente Tel Aviv over kansen in het nachtleven. We proberen wetenschappelijk onderzoek over het nachtleven te betrekken in het beleid. Ook in Tel Aviv”, vertelt Garret, die tevens mede-eigenaar is van het podium E2 op het Suikerunie-terrein in Groningen. De anderen uit de groep zijn nachtburgemeesters van Amsterdam, Tokio, Berlijn en Nijmegen. “We krijgen rondleidingen op het gebied van cultuur en het nachtleven en ik doe een presentatie op een conferentie die de komende week door de burgemeester van Tel Aviv wordt georganiseerd.”

Het fenomeen ‘nachtburgemeester’ is iets van de laatste jaren. In bepaalde steden worden zij ‘gekozen’ door het uitgaanspubliek om het nachtleven te promoten. Amsterdam begon ermee. Inmiddels hebben andere Nederlandse steden zoals Groningen en Nijmegen de hoofdstad gekopieerd. Een nachtburgemeester is meestal iemand die bekend is in de uitgaansscene. Zo werd de Amsterdamse DJ 100% Isis ooit eens verkozen tot nachtburgemeester. Mogelijk komt er ook een in Tel Aviv, mochten de nachtburgemeesters dit aan de gemeente Tel Aviv adviseren. De stad geldt in Israël als jong en trendy.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Nachtburgemeester adviseert Tel Aviv