Grote verbouwingen in Tel Aviv op komst

כיכר_אתרים_מבט_מהאוויר_kadghsh

In Tel Aviv staat een aantal grote herinrichtingen op stapel. Aan de kust moet een vernieuwd stuk boulevard komen met gebouwen dat verouderde betonbouw vervangt. En ook het oude busstation van de stad moet verplaatst worden naar de zuidkant, zodat er meer ruimte komt voor onder andere groen en schone lucht. Dat hebben de autoriteiten besloten, zo meldt Globes. Door de verbouwingen zullen delen van de stad er in het komende decennium anders uit gaan zien.

Aan de kust wordt het Kikar Atarim-plein aangepakt. Deze voornamelijk betonnen locatie zal worden aangepast aan de moderne tijd. Het plein, inclusief de aangrenzende gebouwen, zal worden gesloopt voor een nieuw complex van pleinen die de kuststrook verbinden met de Ben Gurion Boulevard. Op het terrein komen twee torens van 25 verdiepingen, en een hotel- en woongebouw van maximaal zeven verdiepingen. Het plan omvat het verhogen van de ‘verzonken’ Eliezer Peristraat tot de oorspronkelijke landhoogte.

In totaal komt zo’n 65.000 vierkante meter aan nieuwbouw bij De helft daarvan is bedoeld voor wonen (circa 220 woningen) en de andere helft voor hotelgebruik (circa driehonderd hotelkamers). Er komt ook commerciële ruimte en 4.800 vierkante meter aan openbare ruimte. Tien jaar geleden kocht de firma Idit Properties Management Ltd. nagenoeg alle activa in het gebied. Alleen de parkeerplaats was nog van de gemeente Tel Aviv en zodoende moest de projectontwikkelaar daar mee in de weer. Nu ze eruit zijn, is het toekomstplan voor Kikar Atarim gepresenteerd.

Busstation
Niet alleen aan de kust, maar ook in de stad komt er een grote verandering aan: het centrale busstation moet verdwijnen en zal verplaatst worden naar de zuidkant. Dat gebeurt in 2023. Afgelopen week kondigde het Israëlische ministerie van Transport de plannen aan nadat langdurige onderhandelingen met de gemeente Tel Aviv, het ministerie van Bouw en Huisvesting en de Israel Land Authority (ILA) positief waren afgesloten. Busstation komt op een stuk grond nabij het Panorama Center in Tel Aviv.

Het nieuwe centrale busstation is eigendom van Nitzba en tientallen kleine winkeliers. Volgens het bestemmingsplan is veertig procent van de grond bestemd voor woningbouw en de rest voor kantoren en bedrijfsruimten. Loco-burgemeester Meital Lehavi van Tel Aviv zei: “De inwoners van Zuid-Tel Aviv verdienen het om schone lucht in te ademen. Door de bussen om te leiden naar alternatieve terminals zal het niveau van vervuiling en lawaai onmiddellijk worden verminderd, en worden de leefbaarheid voor de bewoners en de ontwikkeling van het gebied mogelijk.”

Het oude busstation van Tel Aviv (Globes)

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Grote verbouwingen in Tel Aviv op komst