Het Joodse verkiezingsdebat 2022 Amsterdam terugkijken op Nefesh TV

W. Groot

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022 organiseerden de drie grootste Joodse kerkgenootschappen van Amsterdam een verkiezingsdebat. Nefesh TV maakte een uitgebreide samenvatting, die u hieronder kunt terugkijken en waarin de hoogtepunten meegenomen zijn. Lees meer over het debat zelf via deze link.

Het debat vond op 28 februari plaats in de sjoel van de Liberaal Joodse Gemeente (LJG) Amsterdam onder leiding van Jonet-hoofdredacteur en schrijver Kemal Rijken. Onderwerpen tijdens het debat waren: moet de strijd tegen antisemitisme prioriteit krijgen boven andere vormen van discriminatie? Wat zijn de meest effectieve manieren om antisemitisme te bestrijden? Hoe belangrijk is het voor Amsterdam om het voortbestaan van de Joodse gemeenschap te faciliteren? De avond was een samenwerkingsproject van de LJG, de NIHS en de PIG. Aan het debat deden de PvdA, D66, GroenLinks, SP, CDA, VVD, JA21 en ChristenUnie mee.

Over Nefesh TV
Nefesh TV verzorgt tweemaandelijkse uitzendingen van een uur (+herhalingen) op de Publieke Omroep Amsterdam  (Salto 1)  De afgelopen jaren heeft het project met veel succes en waardering uitzendingen mogelijk gemaakt die inzicht en kennis gaven over de vele facetten van het Joodse leven en cultuur, zowel binnen Nederland (waarbij er ook aandacht is voor Joods leven buiten Amsterdam) als in het buitenland. Stichting Nefesh is volledig onafhankelijk van welk Joods kerkgenootschap dan ook en kan daarom in volledige onafhankelijkheid opereren.

Kune Burgers (VVD), Kemal Rijken (moderator), Marjolein Moorman (PvdA)

Medewerkers van Nefesh TV hebben een professionele achtergrond en hebben hun sporen verdiend in de mediawereld. Financiering van de organisatie komt uit subsidies en donaties. Alle programma’s van Nefesh TV kunnen via de Amsterdamse kabel (A1) bekeken worden en ook op de site van Nefesh, waar ook oude programma’s kunnen worden teruggezien.

Lees ook:
Joods verkiezingsdebat: discriminerend gedrag zwaarder bestraffen

Antisemitisme, Veiligheid, Joods leven en Onderwijs en identiteit. Over die thema’s ging het Joodse verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Het debat werd maandagavond in de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente aldaar gehouden. Onder de deelnemers bestaat geen enkele twijfel. Voor antisemitisme is geen plaats in de stad.

Categorie:

Home » Nieuws » Het Joodse verkiezingsdebat 2022 Amsterdam terugkijken op Nefesh TV