Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Imri Ziv voor Israël naar Eurovisie Songfestival

In Israël is bepaald wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Dat gebeurde in de nationale finale, The Next Star for Eurovision. Zanger Imri Ziv en won het ticket naar Oekraïne. Voor het Israëlische publiek is hij de grote onbekende. Wel heeft de 25-jarige Ziv de nodige ervaring op het Songfestival. Zo was hij in de afgelopen twee jaar nog achtergrondzanger voor de Israëlische inzending, waaronder vorig jaar bij zanger Hovi Star.

The Next Star for Eurovision nam weken in beslag. Het verliep volgens de inmiddels aloude formule van een talentenjacht waarbij het publiek middels televoting mag stemmen op de kandidaten. Het was een soort X-Factor of The Voice of Holland. De zanger was duidelijk de lieveling van de kijkers. Tijdens de finale werd echter alleen de artiest gekozen. Het lied van Ziv zal achter gesloten deuren worden gemaakt door de artiest zelf.

Vorig jaar hadden de Israëli’s een opmerkelijke deelnemer. Hovi Star veroorzaakte een rel door te flirten met de Nederlandse zanger Douwe Bob, die te kennen gaf niets in hem te zien. Daarop beet Star van zich af bij een Nederlandse verslaggever: “Hoe denk je over Douwe?” vroeg hij. “Ik denk niet aan hem,” zei Hovi Star daarop. “Ik vind hem niet leuk. Het spijt me, maar nee. Hij is niet aardig, ik vind hem stom. Hij had het over mij op televisie, nu praat ik over hem op televisie.” Op de vraag wat er tussen de twee is gebeurd, antwoordde Star: “Er is niets gebeurd. Het is iets tussen hem en mij, maar ik vind hem niet aardig.”. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X