Incident Berlijn geslaagd experiment

Berlijn
Youtube

De jongen die in Berlijn is gemolesteerd omdat hij een keppeltje droeg, zegt dat hij een Israëlische jongen uit een Arabisch gezin is. Het keppeltje was bedoeld als experiment om te laten zien dat antisemitisme onder moslims in de Duitse hoofdstad aanwezig is. Adam, die zelf niet Joods is, kreeg het keppeltje van een vriend. Omdat zijn vriend beweerde dat het gevaarlijk was om met de kippa over straat te lopen, wilde hij de proef op de som nemen.

“Het was een experiment om de kippa te dragen, en naar buiten te gaan,” zei Adam tegen Deutsche Welle. Van de circa vijftig voorbijgangers op straat schoot slechts één vrouw te hulp, zegt hij. Wel bood de politie veel hulp. De student nam het indicent op met zijn telefoon. Op de video, die woensdag viral ging, is te zien dat hij wordt aangevallen door twee Arabische jongeren. Ze renden op hem af zodra ze zijn kippa zagen. Een van hen nam zijn riem af en sloeg het verbouwereerde slachtoffer frontaal in het gezicht en tegen het lichaam.

Het is opvallend dat het incident plaatsvond in Prenzlauerberg, een wijk in het voormalige Oost-Berlijn waar relatief weinig moslims woonachtig zijn. Volgens voorzitter Josef Schuster van de Centrale Joodse Raad in Duitsland zijn dergelijke aanvallen, al dan niet verbaal, schering en inslag. “Drie jaar geleden waarschuwde ik tegen het binnenlopen van Arabische wijken in grote steden, met een keppeltje op. Nu zien we dit incident in een trendy wijk. Dat is een nieuwe dimensie.”

Categorie:

Home » Nieuws » Incident Berlijn geslaagd experiment