Iraans stel opgepakt met valse Israëlische paspoorten

Beeld: Cohen

Een echtpaar uit Iran is in India bij de douane tegen de lamp gelopen met valse Israëlische paspoorten. De twee wilden een vlucht van British Airways nemen, maar de Indiase douaniers roken onheil. Na onderzoek bleek dat de Iraniërs op de vlucht waren en in de Verenigde Staten wilden gaan wonen. Ze veronderstelden dat Israëlische paspoorten het makkelijker zouden maken om de VS binnen te komen, zo schrijft de The New Indian Times.

Het voorval vond plaats in de Indiase stad Chennai. ‘Ze hadden niet alleen Israëlische, maar ook Iraanse paspoorten bij zich. Daardoor konden we de conclusie trekken dat de paspoorten uit Israël vals waren,’ aldus een woordvoerder van de Indiase politie. De vrouw werkte in Puna en de man woonde in Goa. De twee raakten verliefd, verloofd en getrouwd; waarna ze het plan opvatten om naar Amerika te emigreren. Met de valse paspoorten had dit mogelijk moeten zijn, zo stelden ze vast.

Bij de Indiërs ging er een belletje rinkelen, omdat Iran en Israël geen diplomatieke betrekkingen onderhouden. De regeringen van beide landen staan elkaar naar het leven en bestoken elkaar met verbaal geweld. Sinds de internationale gemeenschap een akkoord sloot met Iran om in ruil voor de afbouw van het omstreden Iraanse atoomprogramma, de sancties stop te zetten, zijn de tegenstellingen tussen Iran en Israël groter geworden.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Iraans stel opgepakt met valse Israëlische paspoorten