Israël betaalt Froome 2 miljoen voor Giro-deelname

Pixabay

De Israëlische overheid betaalt Chris Froome twee miljoen euro zodat hij volgend jaar meedoet aan de Giro d’Italia. Dit melden Cycling Weekly en De Telegraaf. Volgens deze media is het bedrag nog niet overgeboekt, maar heeft Tourwinnaar Froome al toegezegd aan de start te verschijnen. Die vindt in mei 2018 plaats in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. De start van de Grande Partenza kost circa negen miljoen euro. Dit alles heeft Israël er voor over om er een succes van te maken.

Op woensdag is Froome in Milaan bij de presentatie van de route, medegeorganiseerd door organisator RCS Sport. CyclingWeekly verwacht dat Team Sky voor het moment van de presentatie Froome’s deelname aan de Giro d’Italia in Israël zal bevestigen. Mogelijk laat de organisatie tijdens de presentatie een video-boodschap van de Brit zien indien hij er niet bij kan zijn. RCS Sport-directeur Mauro Vegni:  “Klaarblijkelijk is het een strijd tussen verschillende media om de route op voorhand te publiceren. We komen overigens met nog een belangrijke mededeling over de deelnemers.”

De deelname van Froome aan de Giro houdt de wielerwereld bezig. Als hij meedoet, dan zal hij  in één seizoen drie grote rondes rijden: naast de Giro ook de Tour de France en de Ronde van Spanje (de Vuelta). Tegenover het blad CyclingTips ontkent een bron dat er sprake is van Froome’s deelname. Ook Vegni is nog niet zeker van zijn zaak, zo zegt hij. “We hebben met alle teams en toprenners gesproken. Maar op dit moment hebben we nog geen officiële bevestiging van iemand van hen,” aldus Vegni tegen CyclingWeekly.

Deze zomer werd bekend dat Israël de start, proloog en eerste twee etappes van de Giro d’Italia huisvest. La Grande Partenza zal zoals gewoonlijk een tijdrit zijn. Deze zal op 5 mei in en rond Jeruzalem gereden worden. De tweede etappe zal naar alle waarschijnlijkheid eindigen in Beersjeva, waarna de derde etappe naar Tel Aviv zal leiden. Daarna vertrekt de karavaan naar Ben Gurion Airport om het vliegtuig naar Italië te pakken. Als Froome meedoet is hij waarschijnlijk niet de enige beroemdheid. Zo is ook paus Franciscus uitgenodigd om het wielerfeest in het Beloofde Land bij te wonen.

Dit jaar was de honderdste editie van de Giro d’Italia die in zijn geheel in Italië plaatsvond, maar een start in het buitenland is niet ongewoon. Zo begon de Giro verscheidene malen in Nederland, zoals  in 2016 in Arnhem en Nijmegen.

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Israël betaalt Froome 2 miljoen voor Giro-deelname