Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israël met dressuur naar Wereldruiterspelen

Israël gaat niet met twee, maar met één dressuurcombinatie naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Dit meldt Horses.nl, de paardenkrant. Dressuur-ruiter Sahar Daniel Hirosh heeft zijn vijftienjarige paard Whitman moeten terugtrekken vanwege een blessure. Hirosh is teleurgesteld en vindt het jammer, maar ‘de gezondheid van het paard staat voorop’. Voor Israël is alleen Eyal Zlatin met het dressuurpaard Bonzanjo nog in de strijd. Zij reizen binnenkort af naar North Carolina.

Sinds een jaar rijdt Hirosh op de vijftienjarige Whitman. De Israëli nam de teugels over van de Amerikaanse Lauren Sammis. Op het Global Dressage Festival in Wellington verzamelde hij de kwalificatiescores voor de Wereldruiterspelen. “Het was mijn doel om Israël te vertegenwoordigen in Tryon. Ik was goed onderweg, elke wedstrijd liep Whitman beter,” aldus Hirosh. “Kort geleden kreeg het paard een terugslag, door een blessure moest ik de moeilijke beslissing nemen hem terug te trekken.”

Israël timmert aan de weg als land in de paardensport. Eerder dit jaar leverden Israëlische springruiters goede prestaties. Amazone Danielle Goldstein uit Israël won in februari de 5* Grand Prix op het Winter Equestrian Festival van Wellington. In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad kwamen zij en haar paard Lizziemary aan kop in de wedstrijd, waar verschillende grote namen uit het paardenspringen uitkwamen. Goldstein wist het verschil te maken door in de barrage als enige in acht galopsprongen over een hindernis te springen.

De Wereldruiterspelen worden om de vier jaar gehouden en zijn een soort wereldkampioenschap voor allerlei takken van de paardensport. In 1994 kwam het evenement naar Nederland, waar in Den Haag en op de Veluwe verschillende wedstrijden werden gehouden. De Wereldruiterspelen werden geopend door, toen nog, kroonprins Willem-Alexander. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X