Dé online community van Joods Nederland. 11 Av 5778 · 23 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israëlisch bedrijf ontwikkelt app met Mercedes-Benz

Mercedes-Benz kondigde deze week aan dat het bedrijf zijn samenwerking uitbreidt met de in Israël opgerichte start-up Via. Het bedrijf wil op die manier een aandeel krijgen in de markt voor deelauto’s in Europa.

Via heeft een on-demand deelauto-service ontwikkeld: een app op de mobiele telefoon legt contact tussen verschillende passagiers die dezelfde kant op willen. Op die manier kunnen zij een auto delen. In de gezamenlijke onderneming met Mercedes-Benz kunnen reizigers in dezelfde richting samen één busje delen. Hierdoor wordt het gebruik van het voertuig efficiënter en tegelijkertijd de verkeersdrukte in binnensteden verminderd.

Londen wordt dit jaar de eerste stad die deze nieuwe dienst gaat aanbieden. Andere grote steden in Europa zullen snel volgen, zei het moederbedrijf van Mercedes, Daimler AG, in een persverklaring. Via, dat al sinds 2015 samenwerkt met Mercedes-Benz, wil in totaal tweehonderd miljoen dollar investeren in de gezamenlijke uitbreiding.

Via werd in september 2013 gelanceerd in New York City door de Israëlische oprichters van het bedrijf, Daniel Ramot en Oren Shoval. Op dit moment is Via actief in New York City, Chicago en Washington DC en zorgt voor meer dan een miljoen ritjes per maand.

“On demand autodelen biedt allerlei mogelijkheden om het verkeer in de stad efficiënt, naar behoefte en duurzaam te maken – in het bijzonder als er ruime, veilige en comfortabele busjes worden gebruikt,” zegt Volker Mornhinweg, hoofd van de busjesafdeling van Mercedes-Benz. “Via is een van de meest succesvolle providers in de groeiende markt voor autodelen, en Mercedes-Benz heeft de passende voertuigen die steeds verder geperfectioneerd worden voor dit doel. Door onze samenwerking met Via te versterken, nemen we de volgende logische stap in de context van onze toekomststrategie en breiden we ons assortiment van nieuwe mobiliteitsdiensten uit.”

De nieuwe gezamenlijke onderneming van Via en Mercedes-Benz zal zelfstandig opereren en zijn hoofdkantoor vestigen in Amsterdam. Het nieuwe bedrijf zal niet alleen eigen diensten in Europese steden lanceren, maar ook vergunningen uitgeven voor Via’s technologie – het On-Demand Shuttle Operating System – aan derden, zoals openbaar vervoersbedrijven.

“Nu we meer dan twintig miljoen ritten hebben volbracht, weten wij bij Via dat het juiste voertuig cruciaal is voor de beste klantervaring. We zijn blij dat wij onze succesvolle samenwerking met Daimler uitbreiden en samenwerken aan het ontwikkelen van het optimale voertuig voor de toekomst van de mobiliteit,” aldus Oren Shoval, mede-oprichter van Via. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X