Israël opent op 1 maart de grenzen voor iedereen

wiki

Israël gaat vanaf 1 maart weer helemaal open voor bezoekers van buitenaf. Dat heeft de regering bekendgemaakt. Iedereen, ongeacht die is gevaccineerd of niet, mag het land dan weer in. Vooralsnog waren alleen mensen met een inenting welkom. Het land ging op 20 maart 2020 op slot en de reissector stortte vervolgens in. Velen moesten hun vakantie annuleren. Nu ziet het er naar uit dat iedereen voorlopig weer op reis kan naar Israël. “Op dit moment is de situatie in Israël goed en we zien een daling in het aantal sterfgevallen,” aldus premier Naftali Bennett.

Volgens de nieuwe richtlijnen kunnen toeristen van alle leeftijden, zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden, reizen naar Israël, op voorwaarde dat ze voor aankomst een PCR-test laten zien en na aankomst in Israël nog een PCR-test doen. Dit betekent dat vanaf 1 maart ook gezinnen met ongevaccineerde kinderen weer op vakantie kunnen naar het land. De quarantaineplicht van maximaal 24 uur tot de uitslag van de tweede test bekend is, blijft wel gelden. De code voor Israël is op dit moment geel.

Volgens premier Bennett gaat het de goede kant op en daarom kan de toerismesector weer open. “Dit is het resultaat van een correcte en dynamische aanpak; daarom gaan we nu open. Tegelijkertijd zullen wij de situatie nauwlettend blijven volgen en in geval van een nieuwe variant zullen wij snel weer handelen,” aldus Bennett. Hij nam zondag het besluit samen met minister Nitzan Horowitz van Volksgezondheid. Hiermee gaat Israël onder andere Nederland achterna, dat ook snel versoepelt om het oude normaal weer terug te laten keren.

Dana Gazit van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland is verheugd. “Dit is geweldig nieuws om de week mee te beginnen,” zegt ze tegen TravelPro. “Niet alleen is Israël open voor toerisme, het inreizen zal straks nog makkelijker worden met de versoepeling van de inreisregels. Luchtvaartmaatschappijen breiden momenteel hun vluchtaantallen uit, want het aantal boekingen neemt toe. De lente staat voor de deur en het is hét seizoen om Israël te (her)ontdekken. Israël staat klaar om iedereen weer te kunnen verwelkomen en ik kijk uit naar de rest van de positieve ontwikkelingen in 2022.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israël opent op 1 maart de grenzen voor iedereen