Israël Producten Centrum viert 40-jarig feestje in Beth Shalom

YouTube

Het Israël Producten Centrum, de winkel met producten uit Israël van Christenen voor Israël (CvI), bestaat veertig jaar. Het lustrum werd dit keer niet gevierd in Nijkerk, maar in het getroffen Joodse bejaardentehuis Beth Shalom. Een tiental medewerkers van CvI en het productencentrum was op dinsdagochtend in de Amsterdamse wijk Buitenveldert om het feestje samen met de medewerkers, bewoners. Ook opperrabbijn Binyomin Jacobs was erbij. In Beth Shalom vond dit voorjaar een corona-uitbraak plaats en 22 bewoners overleefden het niet. Momenteel is het verzorgingstehuis coronavrij en kunnen de mensen weer naar buiten.

Klezmermuziek
In eerste instantie zou het feest op een andere plek en manier gevierd worden. Daarvoor lagen de draaiboeken al klaar, zo laat CvI weten, maar ‘Covid-19 gooide roet in het eten’. Zodoende werd uitgeweken naar Beth Shalom, waar het feest buiten en op ruime afstand gevierd werd. Er waren drie mini-optredens op verschillende plekken rond het gebouw, zodat alle bewoners en medewerkers konden meegenieten: vanaf het balkon, vanaf de balustrade, door het open raam en op de stoep. De muzikanten van het Klezmertrio C tot de Derde speelden klezmermuziek. Binnen werd ook nog even gespeeld.

Cadeautje
Alle bewoners en personeelsleden kregen een cadeautje van CvI: een handdoek en zeep uit Israël. Ze waren ontroerd en vonden het fantastisch. Opperrabbijn Binyomin Jacobs (IPOR) sprak de aanwezigen toe. “Christenen voor Israël staat altijd voor Israël, en dus ook voor ons klaar,” aldus Jacobs, die aangevuld werd door CvI-directeur Roger van Oordt. “We voelen ons verbonden met het Joodse volk en zullen ons op alle manieren verzetten tegen antisemitisme, gericht tegen de Joodse staat Israël, en ook in actie komen tegen Jodenhaat in Nederland,” aldus Van Oordt. Hij stelde er namens 70.000 Nederlandse gezinnen te staan die liefde voor Israël hebben.

Over Christenen voor Israël
CvI is een christelijke stichting die in 1980 werd opgericht door de Nederlandse zakenman Karel van Oordt (1928-2013). De club organiseert lezingen, bijeenkomsten over en reizen naar Israël. Verkoopt het producten uit Israël in het productencentrum. In 2016 kreeg CvI een tik op de vingers van de overheid omdat daar producten uit betwiste gebieden tussen zitten. Verder zet CvI zich in voor het maken van aliya. De organisatie keert zich echter tegen de vervangingsleer en gelooft dat Gods beloften aan het Israëlitische volk zoals die in het Oude Testament zouden staan weergegeven, nog steeds gelden en dat in het verlengde daarvan het Joodse volk en de staat Israël ‘Gods oogappel’ zijn. Deze opvatting valt onder de Israël-theologie. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Israël Producten Centrum viert 40-jarig feestje in Beth Shalom