Israëli’s hebben door winst op Letland nog sprankje hoop op directe EK-kwalificatie

highlights

Voor Israël lijkt het Europees Kampioenschap voetbal van volgend jaar erg ver weg nu het nationale team wegzakt in zijn kwalificatiegroep. Dinsdagavond won het elftal van het zwakkere Letland met 3-1, waardoor er nog een mogelijkheid voor een kwalificatie via de achterdeur is. Los daarvan blijft de kans op een rechtstreeks plaatsingsbewijs klein, zo meldt FC Update, omdat het sterkere Oostenrijk nog tegen de Letten moet spelen.

Het verschil met Oostenrijk, de nummer twee in de groep, vijf punten. En er moeten nog vijf kwalificatieduels gespeeld worden. Omdat het goed spelende Oostenrijk nog moet uitkomen tegen het puntloze Letland en de kans groot is dat Oostenrijk daar van wint, lijkt de kans op rechtstreekse kwalificatie voor Israël zo goed als verkeken. Anderen in de groep zijn Polen (al geplaatst), Noord-Macedonië en Slovenië. Alleen nummer twee gaat rechtstreeks door naar het EK.

Dinsdagavond rekende de Israëlische nationale ploeg in ieder geval af met de Letten. Dat gebeurde in Beër Sheva. De Letse doelman Pavels Steinbors stopte in de beginfase twee keer, maar moest vervolgens buigen voor Munas Dabbur. Tien minuten later verdubbelde Eran Zahavi de voorsprong. Verrassend genoeg deed Letland nog wat terug via Vladimirs Kamess. Het was voor Letland de eerste treffer van deze kwalificatiereeks. Maar al vrij snel was de marge voorbij dankzij een derde doelpunt van Dabbur. Het werd 3-1.

Lees ook:
Aanvoerder Israël stopt na fluitconcert

Het nationale voetbalelftal van Israël is zijn aanvoerder kwijtgeraakt na een fluitconcert. Dit gebeurde nadat er zich afgelopen zondag een klein drama voltrok in het Sammy Ofer Stadion in Haifa tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië (0-1). Aanvoerder Eran Zahavi besloot om niet meer terug te keren in de nationale ploeg. 

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israëli’s hebben door winst op Letland nog sprankje hoop op directe EK-kwalificatie