Israëlisch bedrijf ontwerpt kogelvrije rugzak

Youtube

In Israël is een kogelvrije rugzak op de markt gekomen. De rugzak, die snel kan worden omgevormd tot kogelvrij vest, kan worden gebruikt in conflictsituaties of om iemand te beschermen. Volgens de makers is de back pack net zo effectief als een gewoon kogelvrij vest. Dit meldt de site JerusalemOnline.com. Het bedrijf verwacht de rugzak te verkopen aan ouders van schoolgaande kinderen in conflictgebieden. Ook in Amerika wordt verkoop verwacht.

Niets is vreselijker dan je kind verliezen tijdens een schietpartij op school, zo stelt Masada-Armour, het Israëlische bedrijf dat de kogelvrije rugzak ontwierp. Scholieren kunnen hem gebruiken, maar mocht er iemand op school in het wildeweg om zich heen gaan schieten, dan kunnen ze hem om hun buik en rug binden om zichzelf te beschermen. Omdat het aantal schietpartijen in de Verenigde Staten schrikbarend hoog is en het probleem voorlopig niet is opgelost, ziet Masada-Armour daar een mogelijke markt.

De back pack weegt tussen de drie en de vijf kilo, en kan meerdere kogels weren. Binnen minder dan twee seconden kan de rugzak in een kogelvrij vest zijn getransformeerd. Het vest beschermt de hart-, long- en maagstreek van het menselijk lichaam. In de rugzak is genoeg ruimte voor schoolboeken, schrijfgerei en een laptop. Per stuk kost hij 500 dollar, zo laat het bedrijf weten. Mogelijk zullen er ook exemplaren worden verkocht op de Westelijke Jordaanoever, waar kinderen relatief sneller door Palestijnse terroristen onder vuur zouden kunnen worden genomen.

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israëlisch bedrijf ontwerpt kogelvrije rugzak